Er is veel nieuws over smartwatches van Apple, Samsung, Microsoft en Google. Alleen naar deze merken kijken voor een smartwatch is echter zonde! Op kickstarter vind je namelijk een hallwalla aan smartwatches. Hierbij een overzicht van alle succesvolle kickstarter smartwatches.

Kickstarter Smartwatches

» Pebble Smartwatch
» Hot Watch
» Omate Truesmart
» the Agent Smartwatch
» Vachen Smartwatch
» MetaWatch Strata

Kickstarter is een platform waarop ondernemers hun ideeën en producten tonen, waarna ‘the crowd’ kan investeren. Bij smartwatches kun je de bedrijven erachter ondersteunen door een reservering te laten plaatsen op je creditcard. Wanneer er genoeg mensen dit doen en het doelbedrag word behaald, dan zal het bedrijf de smartwatches uitleveren. Bij de meeste smartwatch projecten is dit doel al behaald, waardoor bedrijven al ver in het ontwikkelingsproces zijn of de smartwatch al op korte termijn kunnen uitleveren. Hieronder een samenvatting van de meest interessante kickstarter smartwatches.

Pebble smartwatch

Pebble Smartwatch
De Pebble Smartwatch is de bekenste en meest succesvolle Smartwatch van kickstarter. De Smartwatch haalde maarliefst $10,266,824 op! Bijna 70,000 mensen investeerde in Pebble en na de Kickstarter campagne heeft Pebble nog veel meer Smartwatches verkocht. Het was de eerste Smartwatch met e-ink scherm, de eerste smartwatch die er echt goed uit ziet, de smartwatch met de meeste apps en een batterijduur van 7 dagen of meer. De grote merken komen er binnenkort aan, maar tot die tijd blijft de Pebble de reus van de Smartwatches. Nu de leverproblemen voorbij zijn kan iedereen een Pebble bestellen en binnen korte tijd thuis ontvangen, voor $150 (ongeveer 115 euro).

» Pebble website

Hot Watch smartwatch

Hot Watch kickstarter

De Hot Watch is de nieuwste sensatie op kickstarter. Over 4 dagen loopt de doeldatum af om $150,000 binnen te halen, maar er is inmiddels ruim $550,000 binnen gehaald. En dat in iets meer dan één maand! Dit komt vooral door één speciale feature: bellen met de palm van je hand! Op deze manier kan een smartwatch gewoon om de pols blijven zitten, en kan je toch een privégesprek hebben via de smartwatch (die met bluetooth aan je smartphone zit). Omdat de luidspreker gebruik maakt van trilling door je hand, en weerkaatsing vanaf de weerkaatsing je hand, kun alleen jij de andere persoon verstaan, net als bij een mobiele telefoon aan je oor. Daarnaast heeft de Smartwatch een touchscreen die je met zo genoemde ‘gestures’ kan besturen. Hiernaast kost de hotwatch slechts $129 als je hem nu besteld, en dat is een heel erg scherpe prijs! Inclusief verzendkosten ($15) is dit namelijk rond de 100 euro.
Hieronder een afbeelding waar de technologie word getoond. Zie voor meer informatie onderstaande link naar de kickstarter pagina, waar in een filmpje meer uitgelegd word over de Hot Watch.

Hot Watch technologie

Hot Watch technologie maakt telefoneren makkelijk en privé

» Hot Watch kickstarter pagina (incl filmpje)

 

Omate Truesmart: Smartwatch met eigen SIM-kaart

Omate Truesmart kickstart smartwatch

Omate Truesmart heeft al een half miljoen dollar opgehaald voor hun smartwatch. Deze smartwatch is waterbestendig waardoor je ermee kunt zwemmen. Er zit een volledige versie van Android op, die aangepast is om goed te werken op de smartwatch. Naast de volledige Android, is het uniek voor een Smartwatch dat er een SIMkaart in kan, waardoor je geen smartwatch meer nodig hebt. Hij heeft naast GSM ook 3G ondersteuning en GPS. Waardoor je daadwerkelijk alles met de smartwatch kan, waar je normaal een smartphone voor nodig had. Daarnaast kan je met deze Smartwatch zonder na te denken het zwembad inspringen, met smartwatch en al om je pols.

De Omate Truesmart is te krijgen voor $199, $214 inclusief verzendkosten naar Nederland. Dit is omgerekend 163 euro. Als je nu besteld verwacht Omate dat je de Smartwatch ontvangt in November 2013. Dit is een erg nette prijs voor een ‘standalone’ smartwatch. Bovendien beloofd Omate dat ze de Smartwatch zullen uitrusten met een ‘Sapphire Crystal’ glasplaat wanneer er totaal voor 500,000 wordt besteld. Gezien het project nu op $496,274 staat, zal dit vrijwel zeker behaald worden.

» Lees meer over deze kickstarter smartwatch op de Omate Truesmart pagina.

the Agent Smartwatch

Agent Smartwatch Kickstarter

The Agent smartwatch heeft inmiddels meer als één miljoen dollar opgehaald. AGENT is een Smartwatch met e-ink scherm, die draadloos opgeladen kan worden met behulp van QI-technologie. De AGENT is waterbestendig, heeft motionsensoren en het horlogebandje is te verwisselen en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het horloge werkt op bluetooth 4.0 en heeft een smartphone nodig om te functioneren. De batterijduur is maarliefst 7 dagen wanneer hij normaal gebruikt wordt. Wanneer hij puur als horloge gebruikt word (zonder notificaties etc) kan hij maarliefst 30 dagen op één batterijlading mee.

» Lees meer over deze kickstarter smartwatch op de Agent Watches pagina.

Vachen Smartwatch

Vachen Smartwatch kickstarter

Vachen haalde $110,000 binnen, net $10,000 boven het gestelde doel van $100,000. Deze smartwatch staat vooral bekend om zijn mooi ‘watchfaces’, de achtergronden van het horloge. Met een prijs van slechts $169 is hij tevens erg goedkoop. De Vachen Smartwatch heeft een smartphone nodig om via bluetooth te werken. Het uigesproken design van Vachen zorgt ervoor dat hij geliefd is bij veel kickstarter gebruikers.

MetaWatch Strata

Metawatch Strata kickstarter

De Strata watch is inmiddels niet meer te bestellen. Hij had $309,000 opgehaald met zijn goedkope prijs van $159 (ongeveer 120 euro). Strata was in 2012 een echt Kickstarter succes. Deze smartwatch is geheel ontworpen met sporten in het achterhoofd. Hij is waterdicht en werkt samen met je smartwatch. Groot voordeel van de Strata is dat de software geheel opensource is. Het was de eerste Smartwatch voor iOS op de markt.