In een geplande update voor het Android Wear systeem zou het mogelijk moeten worden om wifi te gebruiken met smartwatches. Daar komt bij dat een iOS app ondersteunt gaat worden door de Android smartwatches.

Android smartwatch met een iPhone verbinden

Voorlopig ondersteunen Android smartwatches alleen maar Android smartphones die beschikken over Android 4.3 of hoger, echter zal dit tevens beschikbaar worden voor iPhone gebruikers. Na de release van de iOS app zal het mogelijk worden om een iPhone met je Android smartwatch te verbinden. Naar verwachting zal de app eind mei door Google gepresenteerd worden.

Het is vooralsnog niet bekend welke versie van iOS vereist wordt voor de app om contact te maken met een Android smartwatch. Wat we wel weten is dat deze toevoeging op het Android Wear besturingssysteem een nieuwe standaard zal zetten voor smartwatches.

Android smartwatch met WiFi ondersteuning

Wanneer de geplande update voor de Android wear gelanceerd is zullen de smartwatches beschikken over een WiFi ondersteuning. Je bent hiermee niet meer afhankelijk van de bluetooth verbinding met je Android smartphone. Het zal dus mogelijk worden om diensten zoals Google Now te gebruiken zonder dat je smartwatch verbonden is met je smartphone.

Daarbij zal de update de gebruikerservaring met een Android smartwatch verbeteren, dit komt voornamelijk door nieuwe toevoegingen zoals besturing via gebaren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het kantelen van je pols om door berichten te bladeren. Bovendien zouden de spraakcommando’s verbeterd zijn om makkelijker door menu’s heen te navigeren.

» Smartwatches vergelijken en op de hoogte blijven van het laatste nieuws