Google heeft Android Wear aangekondigd, en Motorola tegelijk de 1e smartwatch die van Android Wear gebruik gaat maken. Maar wat is Android Wear eigenlijk?

Android Wear word door Google zelf beschreven als een ‘verlenging’ van Android voor telefoons. Het is dan ook de verwachting dat er in eerste instantie geen ondersteuning zal zijn voor iOS van Apple. het is dus een besturingssysteem voor apparaten met een klein scherm, waarbij zover nu bekend is vooral Smartwatches bedoeld worden.

Wat is er uniek aan Android Wear?

Android Wear is werkt niet alleen op vierkante schermen maar heeft ook ondersteuning voor ronde schermen. Dit zorgt ervoor dat smartwatches zullen gaan zijn als traditioneel ogende horloges met ronde wijzerplaten. Android Wear werkt goed samen met Google Now, dat ervoor zorgt dat je handige meldingen op het goede moment en de goede plek krijgt. Bijvoorbeeld wanneer je naar huis rijdt meldt je horloge dat er op je standaardroute 20 minuten file staat, en dat je beter via een andere weg kan rijden.Ook voice-commando’s zouden volledig geïntegreerd (ook in het Nederlands!) zijn, zodat je makkelijk kunt reageren op binnenkomende berichten of e-mails.

De fabrikanten die met Android Wear gaan werken

Er zijn een aantal partners door Google geselecteerd, dit zijn Asus, Fossil, HTC, Intel, LG, Mediatek, Motorola, Qualcomm en Samsung. Het is te verwachten dat deze fabrikanten dit jaar nog met een smartwatch met Android Wear zullen komen. Sony heeft aangekondigd niet met Android Wear te gaan werken.

Motorola 360

Motorola heeft als eerst een smartwatch aangekondigd met Android Wear. Dit horloge is de eerste smartwatch met rond scherm. Het scherm vult de gehele wijzerplaat van het horloge. Bekende features van het horloge:

  • Draadloos oplaadbaar
  • Wisselbaar horlogebandje
  • Schermafwerking met saffier glas
  • Rond fullcolor OLED
  • Microfoon met stemherkenning (Google Now, vergelijkbaar met Google Glass)
  • Gyroscoop: met draaibeweging zal het scherm aangaan
  • Ondersteuning voor smartphones met Android 4.3 of hoger

Motorola 360 galerij

De afbeeldingen  spreken voor zicht, de Motorola 360 ziet er erg mooi uit. Met een geheel digitale wijzerplaat is hij heel makkelijk naar ieders ‘smaak’ in te richten.

Android Wear Motorola smartwatch 360 Motorola 360 Silveren band Android Wear smartwatch navigatie Motorola 360 notificaties Android Wear Voice Motorola Smartwatch met Android Wear

Releasedatum Android Wear

Developers kunnen nu al werken met de Android Wear SDK (Developer Kit), op het eerste Android Wear horloge zullen we nog even moeten wachten. De Motorola 360 word namelijk deze zomer gelanceerd. Een exacte datum is nog niet bekend gemaakt.