De Smartwatch oorlog gaat eind dit jaar hevig losbarsten. Deze week zijn er geruchten van Apple, Huawai, Samsung en HTC verschenen over nieuwe smartwatches

Apple voert overnamegesprekken met bedrijf ‘Basis’ over smartwatch

Het bedrijf Basis heeft een gelijknamige smartwatch op de markt gebracht. Ondanks dat Amerikaanse winkelketens als Best Buy en Amazon het horloge aanbieden, verkoopt het horloge echter slecht. Het horloge heeft een aantal sensoren voor onder andere de meting van calorieën en opname van de hartslag. Eerder nam Apple al gezondheidsexperts in dienst. Op het moment is het ‘Basis’ horloge echter niet mooi vormgegeven, wat vaak als rede van de slechte verkoop genoemd wordt. Met een overname van Apple hoeven we ons echter over het design geen zorgen meer te maken.

HTC gaat 2 smartwatches en 1 fitnessband tonen

HTC gaat maarliefst 2 smartwatches en 1 fitnessband tonen aan een select gezelschap op de MWC (Mobile World Congres, in Barcelona 24-27 februari). Een voordeel is dat HTC gebruik wil gaan maken van een zogenaamd ‘Mirasol’ display. Dit is een scherm die ook op de Qualcomm Toq zit. Voordeel van het scherm is dat het altijd aanblijft, kleuren kan weergeven en zowel leesbaar is door middel van weerkaatsing van zonlicht (e-inkt) als in het donker. Ook werkt HTC aan een concurrent van de LG Lifeband, een digitale fitnessband.

Samsung luistert naar gebruikers bij nieuwe smartwatch

De verwachting is dat de nieuwe smartwatch van Samsung, de Galaxy Gear 2, een gebogen en tevens flexibel scherm zal hebben, dunner zal zijn en langer met zijn accu zal doen. Ook de software op de smartwatch zal veel beter werken.
Android is een bekend besturingssysteem voor op tablets en telefoons, maar voor smartwatches moest het volledig worden aangepast door Samsung. Dat terwijl Samsung al zijn eigen besturingssysteem in de maak heeft: Tizen. De volgende Smartwatch die naar verwachting binnen 2 maanden zal worden aangekondigd zal dan ook op dit besturingssysteem werken. De smartwatch zal kunnen samenwerken met alle Android en iOS (Apple) smartphones, en dus niet alleen met de Samsung smartphones zoals het geval nu is met de Galaxy Gear.

Huawai toont smartwatch op Mobile World Congres (24-27 februari)

Er is nog vrijwel niets over de Huawai smartwatch bekend, maar Huawai is er toch echt druk mee bezig. Sterker nog, de smartwatch is vrijwel klaar! Eind deze maand zal volgens onze bronnen Huawai zijn smartwatch tonen op de MWC. Hoewel we geen idee hebben hoe het horloge eruit gaat zien, wat hij gaat kosten en wat voor functies het horloge gaat hebben, zijn we toch erg benieuwd naar wat Huawai voor ons in petto heeft.