Dat Apple met een Smartwatch gaat komen is zeker, hoe hij eruit gaat zien is dat zeker niet. Des te meer rede voor veel ontwerpers om de patentaanvragen van Apple beter te bekijken en te visualiseren.

De Apple iWatch zal speciaal gemaakt worden om samen te werken met de iPhone en iPad. Apple zal de iWatch binnen negen maanden op de markt brengen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

‘Apple heeft op zijn minst 79 patenten vastgelegd waarin het woord ‘pols’ genoemd wordt.’ Een van deze patenten zou betrekking hebben op een smartwatch met een flexibel scherm. Doordat de iWatch op een volledige versie van besturingssysteem iOS draait, zou Apple momenteel nog enkele problemen met de accuduur.

De tijd lijkt er rijp voor. Horloges zijn wederom big business. De perceptie is misschien dat mensen geen horloges meer dragen, maar schijn bedriegt. Volgens de Federation of the Swatch Watch Industry werden in 2011 alle records verbroken. Wereldwijd werden er meer dan een miljard horloges vervaardigd.

Hieronder volgen de meest professionele designs die over het internet zwerfen, wellicht zit de toekomstige iWatch erbij, het is niet ongewoon dat bedrijven hun producten express laten lekken om de reactie te peilen.

Apple-smartwatch-concepts- apple-iwatch-on-wrist-7 ??????????????