De geruchten op het internet blijken waar te zijn: de Apple Smartwatch, ook wel de iWatch komt nog dit jaar op de markt.

De betrouwbare bronnen melden dat de ontwikkeling wat Apple gaat benoemen als ‘iWatch‘ en de testfase inmiddels voorbij is. Meer dan honderd ontwerpers schijnen bezig te zijn met de nieuwe gadget van Apple. Bovendien bestaat het team niet alleen meer uit technici, maar ook uit managers en marketeers die eerder  betrokken waren bij de lancering van de iPhone en iPad.

De Apple iWatch zal speciaal gemaakt worden om samen te werken met de iPhone en iPad. Apple zal de iWatch binnen negen maanden op de markt brengen.

‘Apple heeft op zijn minst 79 patenten vastgelegd waarin het woord ‘pols’ genoemd wordt.’ Een van deze patenten zou betrekking hebben op een smartwatch met een flexibel scherm. Doordat de iWatch op een volledige versie van besturingssysteem iOS draait, zou Apple momenteel nog enkele problemen met de accuduur.

Het is allerminst zeker dat Appe de primeur gaat krijgen, want naast Apple heeft Sony al een (vorige generatie) Smartwatch en zijn ook Google, Samsung en LG bezig met het ontwikkelen van de volgende Smartwatch.

Hieronder volgen de meest professionele designs die over het internet zwerfen, wellicht zit de toekomstige iWatch erbij, het is niet ongewoon dat bedrijven hun producten express laten lekken om de reactie te peilen.

Apple-smartwatch-concepts- apple-iwatch-on-wrist-7 apple-iwatch-concept iPhone-Wrist-Yrving-Torrealba-001