apple watchDe natte droom van elke techneut zit er eindelijk aan te komen. De grote bonzen van Apple maakten onlangs bekend dat de Apple Watch tegen maart in de winkel kan liggen. De grote vraag is dan natuurlijk of het toestel al dat wachten waard is.

Bijzonder lang leek het alsof Apple de smartwatchmarkt links zou laten liggen. Hier en daar hoorde je wel wat vage geruchten over onduidelijke projecten die misschien op een smartwatch konden wijzen, maar uiteindelijk kwam Tim Cook dan maar zelf met het grote nieuws naar buiten. Als technologiereus kon Apple niet achterblijven; het hippe Amerikaanse bedrijf zou in de voetsporen treden van grote spelers zoals Samsung en Sony. Dat was maanden geleden; vandaag wordt het Apple Watch voorgesteld op verschillende elektronicabeurzen. Klaar voor een eerste indruk?

De Apple Watch; voor elk wat wils?

Apple zou Apple niet zijn als het bedrijf niet flink wat aandacht besteedde aan het uiterlijk van de beschikbare toestellen. In dat opzicht hoeft de Apple Watch niet onder te doen. De Apple Watch ziet er leuk uit zonder de indruk te wekken dat je een hoogtechnologisch hebbedingetje rond je pols hebt. Deze smartwatch is verkrijgbaar in drie uitvoeringen; Apple Watch, Apple Watch Sport en Apple Watch Edition, door verschillende bandjes en uitvoeringen te combineren kan je tot tweeënzeventig verschillende looks ontwerpen. apple watch

Apples gekende besturingssysteem –ioS- werd aangepast aan de noden van de smartwatch. Dat betekent dat je een ander startscherm mag verwachten; de eerste beelden geven aan dat je de interface volledig naar je eigen wensen zal kunnen aanpassen. Wat functionaliteit betreft, lijkt het er op dat de mogelijkheden van de Apple Wacht volledig in lijn liggen met dat wat de concurrentie je aanbiedt. In dat opzicht is het meteen ook jammer om te moeten erkennen dat de Apple Watch –voorlopig- niet meer lijkt te zijn dan de zoveelste nieuwe smartwatch. Op een definitief oordeel zal het wachten zijn tot de Apple Watch in de handel te koop is.