Apple Watch kampt met problemenDe Apple Watch kent naar aanloop van de Europese release veel problemen. Zo zorgt onder andere een kapotte trilmotor voor een vertraagd productieproces.

Apple Watch productie vertraagd

De productie van de Apple Watch is vertraagd wegens een defecte trilmotor. Doordat een van de twee verschillende fabrikanten trilmotors leverden die veelal defect waren heeft de de release van de smartwatch vertraging opgelopen. De fabrikant waar de defecte trilmotors van afkomstig waren komt uit China. De andere fabrikant is gevestigd in Japan.

Om een inhaalslag te maken voor de productie van de Apple Watch is door Apple de opdracht gegeven aan de Japanse fabrikant de gehele productie van de trilmotors op zich te nemen. Vooralsnog lijken de al uitgeleverde Apple Watches niet te kampen met defecte trilmotors. Het is echter wel aannemelijk dat dit in enkele gevallen voor zal kunnen komen.

De release van de Apple Watch in Nederland

Vooralsnog is het niet duidelijk wanneer de Apple Watch naar Nederland komt. Het is de bedoeling dat eind juni de smartwatch in meer landen op de markt komt. Door Apple is de lijst met landen nog niet aangekondigd. Hoewel het gerucht ging dat zowel Nederland en België al binnen twee weken de Apple Watch konden gaan verkopen werd later tegengesproken.

Het gerucht kwam naar aanleiding van de pre-order acties in andere landen. Daar moet wel bij gezegd worden dat het gaat om pre-orders en voorverkopen waarbij de voorraad al snel leeg raakte. Het is dan ook niet verrassend dat kleinere landen zoals Nederland vooralsnog overgeslagen zijn.

Amerikanen niet onder de indruk van Apple’s smartwatch

De Amerikaanse media zijn van mening dat de Apple Watch weliswaar de mooiste smartwatch is, echter vallen de prestaties tegen. Het is namelijk zo dat het besturingssysteem ingewikkeld blijkt te zijn. Voornamelijk hebben gebruikers moeite met het oproepen van de notificaties. Deze zouden alleen beschikbaar zijn in de horloge omgeving en kunnen niet getoond worden in andere delen van het besturingssysteem.

Buiten de notificaties is de smartwatch zeer traag. Gebruikers storen zich aan de haperingen en zijn niet tevreden over de bewegingssensor. Zo zouden ze wild op en neer moeten schudden om het scherm op te laten lichten. In het openbaar op je horloge kijken kan op die manier vreemd overkomen. Daarbij lopen de frustraties op bij de vele laadschermen die getoond worden.