Apple Watch release in Nederland uitgesteldDe Apple Watch zal op 26 Juni in Nederland niet in de verkoop gaan. Apple heeft besloten dat Nederland niet in de 2e release groep opgenomen wordt.

Apple Watch release nog even uitgesteld

Aan het eind van deze maand zal de Apple Watch verkocht gaan worden in: Italië, Mexico, Signapore, Spanje, Taiwan en Zuid-Korea. Normaliter viel Nederland wel in de 2e groep van de release, dit was namelijk altijd het geval bij de releases van de iPhones en iPads. Nu gaan de geruchten echter dat Nederland wordt overgeslagen vanwege een productie probleem met de trilmoter van de smartwatch.

Sinds de eerste verkoop in april moesten al veel kopers al weken tot maanden wachten op hun horloge. Apple heeft echter wel beloofd dat de bestellingen die in mei gedaan zijn, binnen twee weken verstuurd worden. Hierbij is de Apple Watch met roestvast stalen uitvoering en zwarte band niet inbegrepen. Deze uitvoering van de smartwatch is dusdanig populair dat de productie de vraag nog niet bij kan houden.

Apple maakte Pebble het leven zuur

Apple leek een verzoek van Pebble om een app gereleased te krijgen voor de iPhone expres te dwarsbomen. Pebble smartwatch eigenaren die gebruik maken van een iPhone konden deze nog steeds niet in combinatie met elkaar gebruiken. Apple had de synchronisatie app nog steeds niet goedgekeurd tot grote ergernis van iPhone gebruikers. De Pebble smartwatch is namelijk niet te gebruiken zonder de synchronisatie. Na een lange perioden van veel kritiek besloot Apple de app alsnog goed te keuren.

De Pebble smartwatch was tijdens de kickstart campagne zeer goedkoop. Met slechts 179 dollar was dit een van de goedkoopste smartwatches. Momenteel ligt de adviesprijs voor de Pebble Time op 199 dollar.