pebble smartwatchAls elektronicabedrijf is Pebble niet meteen de grootste vis in de vijver. Het bedrijf timmert al enkele jaren aan de weg, maar een echt topproduct blijft voorlopig uit. In 2013 kon Pebble wel een eerste keer proeven van de zoete smaak van commercieel succes; de eponieme smartwatch die in dat jaar op de markt kwam deed het niet al te slecht, maar kon vanwege de beperkte opties en het eerder oubollige uiterlijk niet meteen veel potten breken. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een opvolger en volgens Eric Migikovsky – de huidige directeur- is het tijd voor wat nieuws.

Een van de meest gehoorde verzuchtingen van de gemiddelde smartwatchfan? Wat dacht je van een gebrek aan vernieuwing? Alle namen die ook maar enigszins meetellen in huidige flirt met nieuwe technologieën zoals de smartwatch, lijken niets anders op de markt te brengen dan geüpdatete versies van oudere modellen. Niet alleen de consument ergert zich aan die impasse, ook de absolute topman van Pebble vindt dat het tijd is voor wat nieuws. Geen slecht idee als je weet dat kleine spelers zoals Pebble het vaak moeten hebben van gewaagde ideeën.

De Pebble smartwatch 2.0; tijd voor verandering?

Migikovsky wil zich bij de productie van de volgende Pebble smartwatch voornamelijk concentreren op een vernieuwde én verbeterde interface. In een recent interview gaf de man zo aan dat de nieuwe smartwatch van Pebble zich op die manier niet enkel zal onderscheiden van de concurrentie; de volgende Pebble smartwatch zal nieuwe gebruikers ook moeiteloos aan het merk weten te binden. Een van de verdere vernieuwingen die de komende Pebble smartwatch zo uniek zal maken, is het gegeven dat je niet langer afhankelijk bent van een resem icoontjes om met je slimme horloge in contact te staan. Bovendien geeft Migikovsky aan dat het jammer is dat geen enkel bedrijf er voorlopig in geslaagd is om alle “nieuwe” toestellen -smartphone, smartwatch en sportwearables- in een concreet gadget te gieten. pebble smartwatch

Van oud naar nieuw; nieuwe opties met je oude Pebble?

De uitingen van Migikovsky kunnen niet bij iedereen op bijzonder veel bijval rekenen. Zo is het erg vreemd dat de topman van Pebble pleit voor drastische vernieuwingen terwijl het design van de laatste Pebble smartwatch niet meteen het toonbeeld van vernieuwingsgerichtheid was. Zo krijgt Pebble nog steeds veel kritiek voor de keuze van een E-Inkscherm. Zulke schermen zijn erg meegaand wat batterijduur betreft, maar stellen op andere vlakken dan weer teleur. Zo is het haast onmogelijk om aan de hand van een E-Inkscherm een hoge pixelweergave te generen. Tijdens het gesprek gaf Migikovsky echter aan opnieuw gebruik te willen maken van dergelijke opties bij de ontwikkeling van de komende Pebble smartwatch. Wel erg positief; als Pebblegebruiker kan je later dit jaar rekenen op BLE-ondersteuning; een nieuwe maatstaf rond het gebruik van Bluetooth. De vraag is natuurlijk wat voor impact de plannen van Migikovsky zullen hebben op de prijs van de volgende Pebble smartwatch. Fans van het merk steken niet onder stoelen of banken dat de erg lage verkoopsprijs een erg interessant aankoopargument was. Wij houden je op de hoogte!