Daar is hij dan eindelijk! De Samsung Galaxy Gear smartwatch. De samsung smartwatch gaat 299 euro kosten en is vanaf 25 september verkrijgbaar.

samsung-galaxy-gear-smartwatch-2

Op veel nieuwswebsites vind je informatie over de nieuw aangekondigde smartwatch van Samsung, maar de informatie is weinig overzichtelijk. Hierbij een overzichtelijke lijst van de specificaties van de Galaxy Gear:

 • 1,63″ schermgrootte, 320 x 320 pixels
 • AMOLED scherm
 • Gyroscope en accelometer (voor bijvoorbeeld sportfuncties)
 • 1.9MP Camera, voor zowel het maken van foto’s als het filmen (in HD, 720p)
 • Bluetooth 4.3 (energiezuinig)
 • 315mAh batterij, goed voor 1 volle dag batterijduur. (elke nacht draadloos opladen in speciale cradle)
 • 800mhz processor, 512MB intern geheugen, 4GB opslag
 • Microfoon: je kunt handsfree bellen met de Smartwatch

De Smartwatch kan alleen worden gebruikt in combinatie met een Galaxy smartphone van Samsung, wat toch wel erg jammer is. Wel is de verwachting dat wanneer concurrenten met smartwatches aankomen dat Samsung een app voor alle Android toestellen en wellicht voor iOS (Apple) zal maken.

Samsung Galaxy Gear features

Dankzij de integratie met de Galaxy telefoons zijn wel een aantal unieke features op de Smartwatch beschikbaar, een lijstje:

 • Met S-Voice berichten en e-mails opstellen en versturen, agenda-items aanmaken en alarmen instellen
 • Speciale Samsung fitness app
 • ‘Smart relay’: wanneer je een bericht op je smartwatch leest en dan je smartphone pakt, kan je hetzelfde bericht doorlezen op je telefoon.
 • Auto-lock: wanneer je telefoon 1.5 meter of meer van je Smartwatch verwijderd is, locked je telefoon. Als je dicht met je Smartwatch bij je telefoon bent, unlocked het toestel.
 • ‘Find device’: je smartphone terugvinden door op je Smartwatch aan te geven dat je hem kwijt bent. Vervolgens stuurt hij een signaal naar je Smartwatch die geluid gaat maken.
 • Een ‘safety assistance’ feature zorgt ervoor dat de locatie van de gebruiker naar een vertrouwd contact word gestuurd wanneer. (Soort SOS oproep vanuit je smartwatch)
 • Een ‘pedometer’ (stappenteller) te koppelen met RunKeeper en MyFitnessPal.
 • Muziek-beheer app waarmee je nummers kunt selecteren, afspelen etc.

De Smartwatch zal ten aller tijden aan staan, en er kan bij lancering gekozen worden uit 10 verschillende klok-uiterlijken. Er komt echter bij lancering een speciale app-market voor de Smartwatch waardoor ontwikkelaars eigen apps en klok-uiterlijken kunnen ontwikkelen.

Verbinding maken met de Smartwatch kan heel makkelijk via NFC. Door de Smartwatch en de telefoon tegen elkaar aan te houden wordt er een bluetooth-connectie gemaakt. Vervolgens kan via de Samsung app gekozen worden welke meldingen wel en niet op de Smartwatch moeten verschijnen.

Alleen voor de Samsung Galaxy smartphones

De Samsung Galaxy Gear is een hele uitgebreide smartwatch met veel unieke software-toepassingen. Samsung heeft duidelijk veel tijd in de Smartwatch gestoken en probeert zijn Galaxy-platform hiermee nog exclusiever te maken. Hiermee slaat Samsung helaas wel veel andere Android gebruikers over. Wij hopen dat Samsung snel ervoor kiest om de Galaxy Gear ook op andere Android telefoons laat werken.

De Galaxy Gear opladen

Een nadeel van de Galaxy Gear is de manier waarop hij opgeladen moet worden. De oplader lijkt op een mini-fotoframe lijstje en moet op de smartwatch geklikt worden. Vervolgens kan de Smartwatch op zijn zij met de oplader staan (zie foto).
Hoewel de lader zelf een standaard micro-USB stekker heeft, is de connectie naar de Smartwatch geen standaard-poort. Zomaar even je Smartwatch bij vrienden opladen gaat dus een probleem worden (tenzij je natuurlijk alleen maar Samsung Smartwatch vrienden hebt).

Samsung Galaxy Gear oplaadsysteem

Oplaadhouder van de Samsung Galaxy Gear

Samsung Galaxy Gear Foto’s

Heel erg belangrijk bij een fashion-apparaat als de Samsung Galaxy Gear is natuurlijk een uiterlijk. Daarom hebben wij alle foto’s van de Smartwatch verzameld!