De CES is voorbij, en zoals verwacht zijn er heel veel bedrijven geweest die een Smartwatch hebben aangekondigd voor 2014. Wij maken de balans op.

Onderstaand overzicht toont de meest opvallende smartwatches die we tegen gekomen zijn op de CES. De CES is een elektronicabeurs waar consumenten elektronica van het komend jaar geïntroduceerd worden. De meeste smartwatches die aangekondigd zijn zullen rond de zomer van 2014 beschikbaar zijn.

De LG Smartwatch/Smartband/Fitness band

LG Lifeband smartwatch
LG had nog wel de grootste presentatie die in het teken stond van een Smartwatch. De LG Lifeband touch is een combinatie van een fitness armband en een smartwatch in een. De digitale polsband heeft uitgebreide fitness mogelijkheden als het bijhouden van sportactiviteiten, het meten van de hartslag en een caloriemeter. Daarnaast heeft de band een touchscreen scherm, die ook oproepen en notificaties (sms, whatsapp, facebook etc) toont. Ook kan de armband de tijd tonen. Hiermee is het dus een goede combinatie van smartwatch en fitnessband in een.

De Pebble Steel

Stalen Pebble naast zijn voorganger
De Pebble steel is een nieuwe smartwatch van de Amerikaanse startup Pebble. Dit bedrijf heeft met de klasieke pebble de meeste smartwatches tot nu toe verkocht. Met deze opvolger die dunner is en van staal is, hoop de fabrikant de modebewuste smartwatch gebruiker aan te spreken.

 

Omate Truesmart

omate-truesmart
De Omate truesmart is een smartwatch die al eerder aangekondigd was, maar op de CES dan echt te zien was. Unieke aan deze smartwatch is dat hij werkt met een ingebouwde simkaart. Hierdoor is een bluetooth verbinding met een telefoon niet nodig. Het horloge werkt zelfs geheel op Android (4.2). Hierdoor kan je textberichten sturen, e-mailen en internetten via het kleine kleuren-touchscreen. Helaas is Android niet volledig aangepast en werken daardoor normale Android apps slecht op het horloge. Het is erg moeilijk knoppen in te drukken of texten in te voeren via het kleine beeldscherm.

MetaWatch

MetaWatch smartwatch
De MetaWatch is in de markt gezet als ‘fashion’ smartwatch. Met een uitgesproken design uiterlijk probeert het de designbewuste consument over te halen. MetaWatch heeft geen uitgebreide appstore of software zoals de Pebble, maar combineert een mooi uiterlijk met een duidelijke indeling op de wijzerplaat. Zo kan je de tijd zien en hoeveel oproepen of mails je hebt gemist. De MetaWatsch is daarom bedoelt als luxeproduct die je zonder verdere instelling of configuratie kunt dragen.

Neptune Pine

Neptune Pine
De Neptune Pine kan meer worden gezien als kleine smartphone om je pols dan als een smartwatch. Hij heeft een eigen SIM-slot en kan dus als volwaardige telefoon gebruikt worden. Het 2,4inch scherm is dan ook groter dan de meeste concurrenten. Er zit daarnaast een camera op en maarliefst 32GB aan opslagruimte. De aangekondigde prijs is $335.

Cogito Smartwatch

Cogito smart watch
De cogito smartwatch lijkt een heel normaal horloge. Het horloge heeft echter aan aantal slimme functies. Het heeft een gewone analoge wijzer, maar de wijzerplaat heeft een zestal icoontjes. Deze icoontjes lichten op nadat een SMS, e-mail of kalender item verlopen is. Tevens heeft het horloge een trilfunctie om de drager op de hoogte te stellen van een notificatie. Deze smartwatch lijkt het meeste op een traditioneel horloge en is tevens sterk geprijst: hij zal $179 gaan kosten.