Afbeeldingsresultaat voor sonyDe afgelopen weken was het vooral uitkijken naar nieuws van Sony. Nu de release van de PlayStation 4 al even achter de rug ligt, had het bedrijf aangekondigd met nog meer spannende nieuwtjes op de proppen te komen. Zoals gewoonlijk stelde de Japanse elektronicagigant niet teleur; met de Sony Smartwatch 3 gooit het bedrijf een prachtige smartwatch op de markt. Alsof dat nog niet genoeg was, deed Sony er nog een schepje bovenop. Naast de Sony Smartwatch 3 kan je in de komende weken ook naar de winkel om de Sony Smartband Talk in huis te halen. 

Sinds de opkomst van allerhande wearables voor het grote publiek gaat er geen week voorbij zonder dat een aantal gevestigde waarden nieuwe producten op de markt brengen. Vorige week joeg het Chinese Huawei zijn marktaandeel de hoogte in door positief in te gaan op de geruchten dat het bedrijf aan een eerste smartwatch zou werken. Deze week hoopt Sony dat nieuws te overtreffen door critici en consumenten te overdonderen met de Sony Smartwatch 3, de jongste telg uit een steeds groeiende familie aan slimme horloges.

De Sony Smartwatch 3; herkenbaar, maar toch anders…

Wil je vandaag scoren als elektronicaproducent, dan pak je maar beter uit met kwaliteitsvolle toestellen die net dat tikkeltje verder gaan. In dat opzicht doet Sony het met de Smartwatch 3 betrekkelijk goed. Het uiterlijk van de Sony Smartwatch 3 verwijst duidelijk naar zijn voorganger, maar tijdens de persvoorstelling gaf het bedrijf meermaals aan dat de ontwerpers oor hadden naar de verzuchtingen van het grote publiek. De Sony Smartwatch 2 maakte gebruik van een ontwerp waarbij het scherm er wat eenzaam bijstond. Deze keer werd echter gekozen voor een geïntegreerde aanpak; dat betekent concreet dat het scherm nu effectief deel uitmaakt van het geheel. Bovendien gaf Sony ook duidelijk weer belang te hechten aan speelse elementen. Zo is de Sony Smartwatch  3 bijvoorbeeld beschikbaar in een aantal kleurrijke tinten.

Sony Smartwatch 3

De Sony Smartwatch 3; speels vanbuiten, sterk vanbinnen…

Ben je als smartwatchfan niet enkel op zoek naar een toestel met een aangenaam uiterlijk, maar wil je meteen ook genieten van een slim horloge met wat power? Dan is de Smartwatch 3 zeker spek voor jouw bek. Het kloppende hart van het toestel is een Snapdragon 400-soc ontworpen door Qualcomm, zo krijg je meteen een vermogen van 1,2GHz. Daarnaast beschikt de Sony Smartwatch 3 over een intern geheugen van 512MB en een haarscherp display. Dat aspect wist Sony trouwens bijzonder goed te onderstrepen tijdens de voorstelling. Het is geen geheim dat het scherm van de Sony Smartwatch 3 met 1,6 ich net ietsje kleiner is dan wat je bij de concurrentie om je pols krijgt; dat nadeel pakt Sony echter handig aan door een pixeldichtheid van 283 ppi af te leveren. De kers op de taart? De Sony Smartwatch 3 is voorlopig het enige toestel met een ingebouwde gps. Met dat in het achterhoofd hoeft het dan ook niet te verbazen dat de verkoop van het toestel zich voornamelijk richt op hardlopers. De eigenlijke lanceringsdatum is nog niet bekend, maar Sony gaf wel aan dat je de Smartwatch 3 in huis haalt voor €299,99; een degelijke prijs voor een Androidsmartwatch met dergelijke mogelijkheden.