Deze maandag een overzicht van het laatste Smartwatch nieuws:
Meer details over de Samsung Galaxy Gear; Apple iWatch krijgt fitness sensoren en software; Hyetis Crossbow: een smartwatch met 41MP camera; Sony Smartwatch 2 vanaf 16 september te koop.

Samsung Galaxy Gear Smartwatch

Galaxy Gear concept op basis van de patentaanvragen van Samsung

Galaxy Gear concept op basis van de patentaanvragen van Samsung

De Samsung Galaxy gear zal geen telefoon-vervanger worden. Hoewel de Wall Street Journal hintte dat het nog niet zeker wist of de Galaxy Gear zelf een simkaart zou dragen, is het zeker dat hij via bluetooth werkt op een bestaand smartphone. Inmiddels is ook bekend dat de smartwatch al snel leverbaar zal zijn: in oktober al. SamMobile weet verder te melden dat

Apple iWatch: Smartwatch en fitnessarmband in één

Apple iWatch concept

Apple iWatch concept

Het is al bekend dat Apple ook bezig is met een Smartwatch, maar details van een toekomstige iWatch zijn nog altijd schaars. Wel is vrij zeker dat de iWatch fitness sensoren en software mee gaat krijgen. Jay Blahnik, een bekende atleet en fitnesstrainer stapt namelijk over naar Apple om aan de iWatch te werken. Hiervoor werkte Blahnik al samen met Nike aan de ‘FuelBand’. De FualBand die samenwerkt met de smartphone registreert je activiteiten met bewegingssensoren. Het is dus zeer waatschijnlijk dat de Apple iWatch geleverd zal worden met een uitgebreide fitnessapp.

Hyetis Crossbow: een smartwatch met 41MP camera

Hyetis Crossbow: een smartwatch met 41MP camera, nu al te pre-orderen

Hyetis Crossbow: een smartwatch met 41MP camera, nu al te pre-orderen

Naast de grote bekende fabrikanten zijn er ook kleinere bedrijven bezig met Smartwatches. Een daarvan is het Zwitserse bedrijf ‘Hyetes’. Het bedrijf kondigd op zijn website de Hyetis crossbow aan, een smartwatch met een 41 megapixel camera! De prijs van de Crossbow is 1200 dollar voor een ‘Earlybird’ editie. Hiervan zullen er maar 500 worden gemaakt. Klein valt hij niet te noemen, en over smaak valt te twisten, maar uniek is de Hyeteis Crossbow zeker.

Sony Smartwatch 2 binnenkort te koop

Zowel facebook als media beheer je makkelijk vanaf deze smartwatch

De Sony Smartwatch 2: het begin van een nieuwe generatie smartwatches

Sony was de eerste grote fabrikant met een smartwatch en is tevens de eerste die een ‘nieuwe generatie’ smartwatches zal uitbrengen van de grote fabrikanten. De smartwatch 2 is al enkele maanden terug aangekondigd, maar een leverdatum was nog niet bekend. Hoewel verschillende bronnen in juli al meldde dat dit 9 september zal worden, was er naast dit gerucht niets bekend. Het lijkt er nu op dat de Smartwatch 2 van Sony iets later zal komen, namelijk 16 september. Dit blijkt uit gelekte screenshots van een leverancier van een aantal online webwinkels. De Sony Smartwatch 2 zal ruim worden aangeleverd en via grote winkels als MediaMarkt, Bol.com en Coolblue verkocht gaan worden.