Door:
Categorieën: Asus Smartwatches

Gezond en fit met de Asus VivoWatchFabrikant Asus komt met een nieuwe wearable genaamd de Asus VivoWatch. De wearable zal voornamelijk geschikt zijn voor fitness en gezondheidstoepassingen. Daarbij wordt een accuduur van tot wel 10 dagen beloofd.

Eerste blik op de Asus VivoWatch

Het voornaamste wat opvalt bij de Asus VivoWatch is de accuduur. Met een duur van 10 dagen zal dit voor veel mensen de doorslag kunnen geven om te kiezen voor deze smartwatch. Daarbij is de VivoWatch, ook wel de HC-A01 genoemd, water en stof dicht. Onder de douche springen na het sporten zou met deze wearable geen probleem moeten zijn.

De Asus VivoWatch beschikt over een hartslagmeter, hiermee kan het slaap en waakritme van de drager in de gaten gehouden worden. De gegevens hieruit kunnen gebruikt worden in combinatie met gezondheids apps die aangeboden worden op de healthcare website van Asus. Daarbij werkt de wearable in combinatie met een door Asus ontwikkelde HiVivo-app voor op smartphones.

De Asus VivoWatch uitvergroot

Het scherm van de VivoWatch bestaat uit elektronische inkt. Hierdoor is het mogelijk voor de accu om tot wel 10 dagen mee te gaan voordat deze opgeladen hoeft te worden. De wearable zal echter niet op het populaire Android besturingssysteem draaien. Asus zal een eigen OS hanteren om de horloge aan te sturen.

Het design van de wearable is neutraal en ziet er strak uit. De VivoWatch heeft het uiterlijk van een echte sporthorloge en zal meer weten te bieden dan een simpele stopwatch of hartslagmeter door gebruik te maken van de healthcare apps. Met het nieuwe product zet Asus een smartwatch weg die ons dagelijks leven gezonder en fitter kan maken. Naar verwachting zal de wearable € 149,- gaan kosten. In vergelijking met andere sporthorloges is de VivoWatch niet veel duurer en beidt deze veel meer mogelijkheden.