Nieuws van zowel de kant van Google als van Nokia. Van beide is bevestigd dat ze bezig zijn met een Smartwatch. Die van Google wordt deze maand op 31 oktober aangekondigd. Van de Nokia Smartwatch zijn (vage) afbeeldingen van de behuizing gelekt.

Google Gem Smartwatch

Een voorbeeld van hoe de Google Gem eruit zou kunnen gaan zijn

 

Google Gem Smartwatch

De Google Smartwatch, projectnaam Google Gem wordt naar alle verwachting deze maand gepresenteerd. Volgens bronnen van de amerikaanse site AndroidPolice zal de smartwatch 31 oktober worden gepresenteerd, tegelijk met de nieuwe Android versie ‘KitKat’. Google heeft eerder al patenten aangevraagd voor touch-gedeeltes in de polsbanden van horloge’s. De verwachting is dat het horloge op dezelfde wijze en met dezelfde apps gaat werken als die van de Google Smartwatch. Waarbij bij de Google Glass de knoppen op de bril armatuur zit, zal bij de Google Gem deze via een touchstrook in de polsband verwerkt worden.

Nokia Smartwatch

Er waren al bronnen die erop wezen dat Nokia met een smartwatch bezig was, maar gisteren werd het nogmaals bevestigd. Of de overname van Microsoft invloed gaat hebben is nog onduidelijk, welke software er op het Nokia horloge gaat draaien en met welk Smartphone-OS het slimme horloge gaat werken is nog niet bekend. Wel zijn er twee screenshots van de behuizing uitgelekt. De screenshots tonen een behuizing met een recht scherm (geen gebogen scherm zoals enkele bronnen suggereerde). Door de afwerking aan de uiteinde van het horloge is niet te verwachten dat er een touchscreen of bijvoorbeeld camera (zoals bij de Samsung Galaxy Gear) in het horloge komt. Hoe Nokia zich dus gaat onderscheiden met de Smartwatch is nog onduidelijk.
Hieronder de gelekte screenshots.

022 012