De nieuwe Google Smartwatch gaat onderdeel uitmaken van de ‘Nexus’ familie van Google. De Nexus Smartwatch zal volgens geruchten 31 oktober aangekondigd worden en zal gebaseerd zijn op Google Now.

Google Now is het ‘informatiekaarten’ systeem van Google, die op het ‘juiste moment, de juiste informatie’ toont. Wanneer je op werk bent en het is niet iets voor 5 uur, dan zal hij aangeven of er file’s naar huis zijn waar je rekening mee moet houden, als het gaat stortregenen of onweren binnen enkele minuten zal Google Now het weer voor je tonen. Daarnaast werkt Google now goed met gesproken zoekopdrachten, en bedenkt daarbij welke informatie belangrijk voor je is. Zo zal de opdracht ‘route naar Restaurant XYZ ervoor zorgen dat er een kaartje wordt weergeven en binnen één klik de navigatie kan worden gestart.
Hieronder enkele voorbeelden van Google Now zoals hij nu werkt op Android devices.

Google Nexus Smartwatch gebaseerd op Google NowGoogle Cards voor smartwatch

Nexus Smartwatch Specificaties

De verwachting is dat de Google Nexus watch een touchscreen krijgt, waarschijnlijk met ook een aanraakgevoelig horlogebandje. Het Google horloge zal bluetooth 4.0 krijgen en een focus hebben op accuduur. De verwachting is dat het horloge 2-3 dagen zal doen op één accuduur. Ook is de verwachting dat hij draadloos kan worden opgeladen op een ‘oplaadpad’.

Wanneer is de Google Nexus Smartwatch te koop, en voor welke prijs?

Hoewel de officiële releasedatum nog onbekend is, is de verwachting van 1 november tot 1 december. Of het horloge ook direct in Nederland uitkomt is nog even de vraag. Google verkoopt zijn Nexus telefoons ook niet direct in Nederland, dus wellicht is het nodig de Nexus Watch in Duitsland te bestellen. Zowel de releasedatum, de prijs en of hij in Nederland uitkomt zullen we weten op 31 oktober. Op 31 oktober is er namelijk een Google Conference waar de Nexus Smartwatch officieel zal worden aangekondigd.