Na Apple en Samsung blijkt u ook Google aan een slim horloge (Smartwatch) te werken, de Google Smartwatch.
Het horloge zou niet uit de koker komen van Google X, de fameuze geheime afdeling die onder andere de chauffeurloze Toyota Prius ontwikkelde die dezer dagen over de openbare weg rijdt in Californië, maar uit die van het Android-team, dat zich bezighoudt met smartphones.
Volgens de Financial Times zou de Google Smartwatch na de zomer op de markt moeten komen.

De smartwatch zou ondersteuning krijgen voor onder meer navigatie, een agenda en het ontvangen van notificaties. Dat schreef het blad Business Insider een maand geleden. Linksonder deze pagina is een foto van het prototype dat het blad in handen kreeg.

In tegenstelling tot andere concurrenten in deze opkomende smartwatchmarkt, is Google in staat om met hun goede kennis over software een product op de markt te brengen die absoluut van goede kwaliteit zal moeten zijn. Maar aangezien grote concurrenten als Apple en Samsung zich ook in de strijd mengen, zal het toch lastig gaan worden voor Google om het product aan de man te brengen.

Hieronder vindt je enkele ontwerpen voor de Google Smartwatch die op het internet circuleren, inclusief het prototype dat Business Insider in handen kreeg.

Google-smartwatch Google-Smartwatch-Concept home_google_smart_watch