Huawai heeft zijn smartwatch dan nu ook echt officieel aangekondigd. Het een een smartwatch, fitnessband en een bluetooth headset in één.

De verwachting is dat hij in het 2e kwartaal (april-juni) in Europa te koop is voor 99 euro. De smartwatch die ook veel weg heeft van een fitnessband heeft enorm veel functies. Een overzicht van deze functionaliteiten en features:
- 90mAh accu, genoeg voor 6 dagen zonder op te laden
- 1,4″ OLED scherm
- Fitness tracker met o.a. stappenteller, caloriemeter, slaaptracking
- Bluetooth ‘earpiece’: het scherm kun je uit de armband klikken en dan kun je het apparaat gebruiken als bluetooth handsfreeset (zie onderstaande foto’s)
- NFC & Bluetooth LE (Low Energy)

De accuduur van de Talkband is goed, vergelijkbaar met die van Pebble. Een stuk beter dus als die van de Samsung Gear 1, die slechts 1 dag mee gaat (update: ook beter als de gear 2, die 2-3 dagen mee gaat). Qua apps en functionaliteiten moeten we nog afwachten of Huawai een eigen platform gaat lanceren. In ieder geval heeft de smartwatch als basis al een hele uitgebreide set met features. Zo is het een volwaardige fitnessband, met functies vergelijkbaar als een Fitbit. Zo heeft het alle standaard fitnessfuncties als caloriemeter, stappenteller en slaapanalyse. Daarnaast kan het horloge je op precies de goede momenten wakker maken door je slaap te analyseren, zodat je zo effectief mogelijk kan slapen.
De Huawai Talkband werkt zowel op Android (2.3 en hoger) als op iPhone (iOS 5.0 of hoger). Het horloge is IP-x7 waterdicht (geen water indringing voor 30 minuten, 1 meter diep). Dus het horloge mee onder de douche nemen of er mee gaan zwemmen is geen probleem (vergelijkbaar met de waterdichtheid van sommige Sony xperia’s).
De Huawai smartband is in 6 verschillende kleuren te verkrijgen (wit, zwart, grijs, blauw, groen en roze).

De Huawai smartwatch om de pols

De Huawai smartwatch om de pols

De bluetooth headset kan uit de armband gehaald worden

De bluetooth headset kan uit de armband gehaald worden

De losse headset

De losse headset

Handsfree bellen is vervolgens eenvoudig, met de huawai earpiece

Handsfree bellen is vervolgens eenvoudig, met de huawai earpiece