LG Watch UrbaneHoewel LG het tegenwoordig meer dan behoorlijk doet, heeft het merk de laatste jaren toch wat aan populariteit moeten inboeten. Reeksen goedkope smartphones gericht op een jong en breed publiek zorgden ervoor dat het “aantrekkelijke” LG door heel wat jonkies op zoek naar een eerste toestel handig genegeerd werd. LG bleef echter niet bij de pakken zitten en stelde een nieuw aanvalsplan op. Luxueuze toestellen voor een wat ouder publiek! Dat idee wordt nu bij de verdere ontwikkeling van een nieuwe generatie smartwatches helemaal verder gezet. Maak kennis met de LG Watch Urbane!

De eerste generatie smartwatches werd -ongeacht het merk- voornamelijk afgestemd op sportievelingen die zochten naar een handig gadget dat hun sportieve prestaties makkelijk aan de wereld kenbaar kon maken. Nu die taak meer en meer wordt ingenomen door allerhande alternatieve wearables , kan de smartwatch helemaal doorgroeien naar een volwaardig “slim” horloge. De eerste smartwatch die LG op de wereld afvuurde - de G Watch R- deed het bijzonder goed. Het toestel wist hoge verkoopcijfers in de wacht te slepen door efficiënt in te spelen op de vraag naar een smartwatch van een zekere standing. Goed, het toestel was eigenlijk niets meer dan een erg uitgebreide fitband; maar toch is het zo dat de ontwikkeling van de LG Watch Urbane voortbouwt op het succes van de G Watch R.

De Watch Urbane; hot for hipsters!

Het strakke design wordt behouden, de sportieve mogelijkheden worden wat afgeslankt; dat lijkt momenteel de belangrijkste boodschap die aan de LG Watch Urbane wordt verbonden. LG steekt niet onder stoelen of banken dat de Watch Urbane specifiek ontworpen werd voor hipsters op zoek naar het nieuwste snufje. Wat je zo in huis haalt? Een hypermoderne smartwatch met een uit de kluiten gewassen stalen behuizing en een meer dan degelijke accu. De Watch Urbane wordt geleverd in een aantal verschillende kleuren met een leren polsbandje. Ook erg mooi meegenomen; de Watch Urbane krijgt een ip67-certificering, dat betekent dat het toestel stofvrij is en tot makkelijk een halfuur onder water mee kan. LG Watch Urbane

De Watch Urbane; verschillende mogelijkheden?

Ondanks de betrekkelijke switch wat het doelpubliek betreft, heeft de Watch Urbane toch nog wat in huis voor de actieve medemens. Zo kan je (o.a.) rekenen op een een hartslagmeter en een barometer. Daarnaast maakte LG bekend dat de Watch Urbane draait op Android Wear en ondersteund wordt via een Quallcomm quadcore van 1,2 GHz met een 305-gpu Adreno. De (beperkte) link naar het verleden zie je ook in het scherm; LG koos voor een p-oled scherm van 1,3 inch (320×320 pxls). Momenteel circuleren er verschillende geruchten over de prijs van het toestel. Gezien de gebruikte materialen en het doelpubliek gaan experts uit van een richtprijs van ongeveer tweehonderdvijftig euro. De Watch Urbane lijkt volledig klaar om aan het grote publiek voorgesteld te worden, maar toch blijft het nog even koffiedik kijken wanneer LG haar laatste stukje technologie op de markt gooit. Het feit dat Sony de laatste weken het leeuwendeel van de aandacht opeist kan daar wel wat mee te maken hebben. Hoe dan ook; meer info volgt binnenkort!