Meningen over de Apple Watch verdeeldDe sterke verkoopcijfers van de Apple Watch bij de lancering waren zeer hoog. Inmiddels is de lancering voorbij en vallen de verkoopcijfers tegen, daarbij zijn veel gebruikers ontevreden over hun aankoop. Toch zweren veel gebruikers nog bij de Apple Watch.

Apple Watch minder in trek

De hype rondom de Apple Watch lijkt geleidelijk aan te verdwijnen. Momenteel verkoopt Apple nog maar 10% van de tijdens de lancering behaalde aantallen. Daarbij verkopen al veel van de pre-order eigenaren hun Apple smartwatch op marktplaats en e-bay. Wearables zoals fitbit stijgen wel in populariteit wegens de vele fitness toepassingen die de huidige Apple Watch nog lijkt te missen. Daarbij vinden Veel gebruikers dat de smartwatch van Apple te weinig toepassingen heeft en het dus niet veel zin heeft om deze om de pols te dragen.

De gebruiksvriendelijkheid van de Apple Watch viel veel van de gebruikers tevens tegen. Sommige gebruikers hadden een paar dagen nodig om te wennen aan de besturing van de smartwatch en dat terwijl je een forse prijs (€ 419,-) betaalt voor de goedkoopste variant. De een is echter handiger in het besturen van de smartwatch dan de ander. Daarbij is het product nog zeer nieuw en zullen er nog volop nieuwe applicaties voor ontwikkeld worden.

Aan de andere kant schrijven veel hoogstaande websites uit Amerika veel positieve dingen over de Apple Watch. Zo zou de smartwatch ons leven gaan verrijken en is het een de best ontworpen smartwatches van dit moment. De tijd zal het leren.

Een Apple Watch kopen

De smartwatch van Apple is vooral een apparaat dat notificaties van je smartphone ontvangt en eigenlijk aangeeft dat je op je smartphone moet kijken. Het is dus nog de vraag of de Apple Watch een daadwerkelijk probleem van de gebruiker op kan lossen. Wellicht dat Apple hier iets aan kan veranderen door meer apps aan te bieden voor hun product.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen van een Apple Watch, dan kun je bij de volgende plaatsen terecht:

  • Online Apple Store
  • Fysieke Apple Store
  • Apple Premium Resellers


> Klik hier om de officieel erkende Apple retail winkels en Apple premium resellers te vinden