Het laatste Smartwatch nieuws: Alex Kipman, een van de grondleggers van de Microsoft Kinect is samen met een team bezig om en zogenoemd ‘Wearable OS’ versie van Windows te maken: Een windows versie voor smartwatches en smartglasses. Pebble heeft bekend gemaakt met een eigen appstore te komen begin 2014.

Microsoft Smartwatch

microsoft-smartwatch-concept
Het was al eerder bekend dat Microsoft bezig is met een smartwatch met 1,5 inch beeldscherm, maar bronnen van Microsoft hebben vandaag bekend gemaakt dat Alex Kipman een Windows versie aan het maken is voor smartwatches. Hetzelfde besturingssysteem zou ook gebruikt gaan worden voor de ‘Kinect Glasses’, een concurrent van de Google Glass, die op dit moment nog in de testfase zit bij Microsoft. Het is Microsoft zijn visie om één besturingssysteem voor PCs, laptops, tablets en draagbare apparaten te maken. Larson-Green, afdelingshoofd van Windows bevestigd dat ontwikkelaars met één Windows versie bezig zijn. Aparte groepen werken vanuit deze centrale windows versie om het besturingsysteem te optimaliseren voor een bepaalde groep apparaten. Alex Kipman zal daarbij dus het ‘wearable’ team gaan leiden.

Pebble Appstore

Pebble Appstore
Pebble maakte gisteren bekend dat het zijn eigen appstore gaat lanceren begin 2014. Veel developers hebben om de appstore gevraagd, en krijgen nu dus hun zin. Het is nodig ook, want een van de grote nadelen van de Pebble was is dat Apps niet makkelijk te vinden zijn. In de huidige situatie zijn er een aantal overzichtwebsites en staan de Apps verspreid onder verschillende zoekwoorden in de Android marketplace. Met de Pebble Appstore zal er voortaan één centrale plek zijn waar alle Pebble apps gedownload kunnen worden. Het aantal Pebble apps is sinds de nieuwe firmware update al aan het stijgen, de verwachting is dat door de Appstore de stijging alleen nog maar verder zal toenemen.