Enige dagen geleden werd bekend dat Microsoft zich in de strijd van de smartwatches gaat inmengen (Wallstreet Journal). Sindsdien zijn er een heel aantal fanconcepten op het internet verschenen. Hierbij een overzicht van deze Microsoft Smartwatch concepten.
Veel van de ontwerpen zijn de dezelfde style als de laatste Windows Phone’s (de Nokia Lumia’s). De verwachting die de designers hebben is dan ook dat er een aangepaste versie van Windows Phone op de Microsoft smartwatch zal gaan dragen.
Het is te verwachten dat Microsoft zich niet alleen de taak op zich laat nemen om Windows Phone smartwatches te maken. Naast een eigen ontwerp zal Microsoft met een aangepaste versie van Windows Phone komen, zodat ook andere fabrikanten een Smartwatch met het Windows besturingssysteem kunnen maken.

Het zal zeer interessant worden om te kijken welk besturingssysteem op de Smartwatches dominant zal worden. Omdat de verwachting is dat de Smartwatches ongeveer te gelijk gelanceerd worden, heeft Windows Phone de gelijke start met Android. Een gelijke start die Windows bij smartphones zo graag had willen hebben.

microsoft-smartwatch microsoft-smartwatch-concept ms-watch