Microsoft zou zijn Smartwatch al aan het testen zijn. Volgens bronnen van ‘The Verge’ dragen hooggeplaatste medewerkers van Microsoft het horloge al.
Vandaag is op veel Nederlandse en buitenlandse websites nieuws verschenen over de nieuwe Microsoft Smartwatch. De meeste koppen gaan over ‘Microsoft gebruikt doorzichtig aluminium voor zijn Smartwatch’. Hoewel dit interessant klinkt gaat het hier slechts om het laagje op het scherm. Dit aluminium zorgt ervoor (net als guerillaglass) dat het scherm minder snel krast of breekt. Hoewel dit nieuws is in Smartwatchland zijn er veel interessantere onderdelen aan de gelekte informatie. Zo is duidelijk geworden dat ‘verwisselbare horlogebandjes’ en centraal thema zal gaan spelen bij de Microsoft Smartwatch. Er zullen bandjes in verschillende kleuren te bestellen zijn om met het horloge mee te dragen. Nog leuker en innovatiever is dat het Smartwatch zelf 4G connectiviteit zal hebben. Dit is voor het eerst dat een grote frabikant dit van plan is in zijn Smartwatch. Met deze 4G connectiviteit kan het horloge op zichzelf updates, berichten etc doorkrijgen zonder afhankelijk te zijn van een telefoon.

Ondanks dat de telefoon in prototype stadium is, verwachten we dat de smartwatch van Microsoft pas midden of eind 2014 te koop is.

De onderstaande afbeelding is een conceptfoto van een fan, en niet een foto van het prototype van Microsoft.

Microsoft Smartwatch