pebble-sideDe Google Nexus Watch komt begin 2014. De smartwatch gebaseerd op Google Now (net als de Google Glasses) is geheel uitontwikkeld volgens bronnen. Pebble komt met ‘Big News’ morgen in een aangekondigde livestream.

Update: zie onderaan bericht.

Google’s smartwatch, projectnaam ‘Google Gem’, commerciele naam ‘Google Watch’ is klaar voor productie volgens bronnen bij de Digital Times. Het horloge zal zoals eerder bekend gemaakt op deze website volledig leunen op Google Now. Google Now is het ‘informatiekaarten’ systeem van Google, die op het ‘juiste moment, de juiste informatie’ toont. Wanneer je op werk bent en het is niet iets voor 5 uur, dan zal hij aangeven of er file’s naar huis zijn waar je rekening mee moet houden, als het gaat stortregenen of onweren binnen enkele minuten zal Google Now het weer voor je tonen.
Het horloge zal in Azië gemaakt worden en ‘binnen enkele maanden’ in de winkels moeten liggen. De verwachting is dat het horloge via de Google Play store te kopen zal zijn, in welke landen is nog niet bekend. Wel is bekend dat het horloge zal gaan draaien op de nieuwste Android variant: Android 4.4 Kitkat.

Pebble komt morgen met ‘big news’

Pebble heeft op kickstarter bekend gemaakt dat het morgen om 19:00 Nederlandse tijd een livestream gaat houden op getpebble.com. Naast het bericht van de livestream biedt Pebble zijn excuses aan voor de radiostilte die het afgelopen maanden heeft gehouden. Wat het grote nieuws gaat zijn is nog gissen. Veel developers van de Pebble smartwatch verwachten een grote nieuwe software update, maar ook velen verwachten de komst van een Pebble Smartwatch versie 2. Wij zullen morgen na de livestream een update op deze website plaatsen waarin het nieuwe grote Pebble nieuws staat.

UPDATE: Pebble grote software update

Pebble heeft SDK 2.0 aangekondigd. Dit zorgt ervoor dat Pebble apps direct met het web kunnen communiceren. Ook kunnen apps gebruik maken van de ingebouwde accelerometer, data loggen en krijgen apps toegang tot de opslag van het horloge. Dit zorgt ervoor dat het horloge kan dienen als controlecentrum van smartphone apps. Aangekondigde apps zijn ‘GoPro camera control’, Foursquere, iControl (home control om bijvoorbeeld lampen aan te sturen vanaf Pebble). Ook krijgt Pebble volledige Apple iPhone understeuning (iOS 7).
Door deze nieuwe SDK verwachten we dat binnenkort het app aanbod zal exploderen: vrijwel alle nieuwe functies die ontwikkelaars wouden hebben zijn er nu.