Er zijn de afgelopen dagen weer een heel aantal analysten geweest die aangeven dat de smartwatch dé nieuwe trend gaat worden eind 2013. Ook zijn er nieuwe ontwerpen en prototypes bekend gemaakt. Wat is er in de toekomst aan smartwatches te koop?
Analysten (van bijvoorbeeld theNews) geven aan dat het klaar is voor de massale verkoop van smartwatches. De batterijduur, schermkwaliteit en de ontwikkelingen van de ecosystemen (Android & iOS) kunnen er voor zorgen dat de komende blueotooth horloge’s mooi, licht en vol met nuttige apps zullen zitten.
Ondertussen ontwerpen studio’s steeds meer nieuwe designs over hoe de smartwatches eruit komen te zijn. Ook technobedrijven tonen nieuwe technieken die de toekomstige slimme horloges beter maken.

Flexibel LED scherm in smartwatches

Zo toonde Plasticlogic een flexibel LED scherm dat vrijwel geen stroom kost. Op deze manier moeten de smart watches die komende jaren te koop komen zeer lang met hun accu kunnen doen.
Hieronder is een prototype wat PlasticLogic toonde:plasticlogic

Siri spraakgestuurde smartwatch
Mashable toont wel een hele aparte mockup: een horloge gespecialiseerd in spraakbesturing (Siri van Apple):

isiri-smartwatch

Muziek op smartwatch
We sluiten af met een mooie nieuwe mockup van twitteraar @edgarrios. Deze laat in een zijn mooie ontwerp zowel een mooie smartwatch zien, als een mooie interface over hoe muziek afspelen op een slim horloge eruit zou kunnen zien.

fandesign