Opvolger van de Asus ZenWatch komt deze zomerDe opvolger van de populaire Asus ZenWatch zal deze zomer verschijnen. Eerder meldde de CEO van Asus dat de Asus ZenWatch 2 pas in 2016 zou verschijnen, dit was echter een misverstand.

De Asus ZenWatch in het kort

De Asus ZenWatch is de meest stijlvolle smartwatch van dit moment. Het is afgewerkt met luxe materiaal en oogt als een klassieke horloge. Het scherm is van hoge kwaliteit en prettig om naar te kijken. Daarbij zijn veel handige smartphone apps door Asus beschikbaar gesteld en is de Google Now integratie goed geregeld.

Een nadeel van de huidige Asus ZenWatch is dat het geen wifi ondersteunt, ook niet na de update. Daarbij maakt Google het de fabrikanten lastig om de smartphones te ontwikkelen op gebied van software. Het is namelijk zo dat de software van Android Wear niet veel aangepast mag worden. Dit maakt het besturingssysteem vrij standaard en blijven de mogelijkheden beperkt.

De hardware van de meeste smartwatches is veelal hetzelfde. Veelal wordt gebruik gemaakt van een Snapdragon 400-socktet zoals bij de Asus ZenWatch. Deze socket is gekoppeld aan 512MB RAM-geheugen. Fabrikanten onderscheiden zichzelf dus vooral met het ontwerp, iets wat Asus heel goed aangepakt heeft. De behuizing is gemaakt van roestvaststaal met gebolde kantjes, hierdoor valt het minder op dat het scherm vierkant is in plaats van rond.

Wat de Asus ZenWatch 2 kan verbeteren

De Asus ZenWatch 2 kan ten opzichte van zijn voorganger een aantal punten verbeteren. Zo is de krasgevoeligheid van het scherm een nadeel, een mooi alternatief zou zijn om saffier glas te gebruiken in de afwerking om krassen te voorkomen. Daarbij zou een wifi ondersteuning een mooie toevoeging zijn voor de smartwatch van Asus. Momenteel heeft de ZenWatch deze niet en dit kan weleens voor veel gebruikers een vereisten zijn.

De stappenteller en hartslagmeter kunnen verbeterd worden, deze worden ervaren als vrij nutteloos en onbetrouwbaar. Daarbij zien we graag een verbetering aan de accuduur van de smartwatch. Momenteel gaat de Asus ZenWatch zo’n twee dagen tot anderhalve dag mee wanneer het scherm veelal uit staat.

Asus heeft al aangekondigd dat, de Asus ZenWatch 2, minder dan vier dagen op de accu mee zal gaan. Wel zou de horloge langer meegaan dan de maximaal twee dagen die zijn voorganger momenteel haalt. Voor de liefhebbers is het raadzaam om het Computex in Tapei in de gaten te houden. Dit evenement zal plaats vinden tussen 2 en 6 juni. Tijdens dit evenement zal de Asus ZenWatch 2 onthuld worden.

» Bekijk hier het laatste nieuws van smartwatches vergelijken