Eén ding zijn alle nieuwswebsites het over eens, de smartwatch van Samsung gaat de Samsung Galaxy Gear heten, en zal waarschijnlijk dit jaar te koop zijn.

Maar dit is nog lang niet alles! Veel nieuws en gadgetwebsites hebben namelijk niet verder naar de bron van dit nieuws gekeken: de ingediende patentaanvragen bij de USPTO (Het Amerikaanse patent centrum). Hier valt namelijk nog veel meer uit op te maken:

  • De Galaxy Gear zal een flexibel scherm bevatten die te buigen is
  • Het scherm zal een touchscreen scherm gaan bevatten, met onderaan de Android ‘terug’, ‘home’ en ‘menu’ knoppen (ook touchgevoelig).
  • De Smartwatch zal een speaker bevatten, hoogswaarschijnlijk kan je dus telefoongesprekken aannemen via de smartwatch.
  • Er is geen ruimte voor een camera, eerdere geruchten dat je met de Samsung smartwatch kan beeldbellen lijken hiermee van de baan.

Hoewel sommige bronnen denken (op hun journalistiek instinct?) dat de Gear Smartwatch alleen met Galaxy apperaten (telefoons en tablets) zal werken, lijkt mij dat sterk. Samsung heeft een groot aandeel in de Galaxy Smartphones, maar simpelweg meer dan de helft van de Androidgebruikers uitsluiten lijkt commercieel uitgesloten.

Wanneer komt de Samsung Galaxy Gear?

Op 4 september kan je de aankondiging van de Galaxy Gear bekijken op youtube.com/samsungmobile.
Samsung Duitsland heeft inmiddels volgens een bron van SamMobile een prototype ontvangen van de Galaxy Gear, als eerste internationale Samsung kantoor. Dit wijst erop dat de smartwatch aanwezig zal zijn op de IFA 2013 Consumer Electronics show. Deze show is van 6 tot 11 september, en zou dus net na de aankondiging op 4 september volgen. De verwachting is dat de Smartwatch vervolgens voor de feestdagen te koop zal zijn voor consumenten in zowel Verenigde Staten als Europa (en Nederland).

Het lijkt erop dat er verschillende versies van de Galaxy Gear zullen komen, maar Chinees is niet mijn beste taal..

Het lijkt erop dat er verschillende versies van de Galaxy Gear zullen komen, maar Chinees is niet mijn beste taal..

Interpetatie van het design van de Samsung Galaxy Gear

Interpetatie van het design van de Galaxy Gear

De Samsung Galaxy Gear patentaanvraag met de smartwatch in ingerolde staat.

De Galaxy Gear patentaanvraag met de smartwatch in ingerolde staat.