‘Samsung komt met nieuwe Galaxy Gear in januari’, ‘Samsung werkt aan opvolger Galaxy Gear’, de koppen van afgelopen week zijn toch wel een tikkeltje misleidend. Er komt niet echt een nieuwe Galaxy Gear, hij word komende maanden alleen minder exclusief.

samsung-galaxy-gear-smartwatch-11

Samsung’s strategie met de Galaxy Gear is vrij opmerkelijk: er werd bij de lancering aangekondigd dat hij alleen op de nieuwste smartphone van Samsung zou werken: de Galaxy Note 3, of de nieuwste tablet van Samsung, de nieuwe Galaxy Note 10.1. Was dit waar Samsung zo lang mee bezig was? Een speeltje exclusief voor de nieuwste duurste Galaxy’s? Nee is het antwoord, de Galaxy Gear gaat veel meer dan dat zijn.

Vrij snel na de lancering werd namelijk duidelijk dat de Smartphone ook de Galaxy S3, S4 en de Galaxy Note 2 zou gaan ondersteunen. En alle andere Android telefoons dan? Samsung kwam afgelopen week met het antwoord: ook alle andere Android smartphones zullen ondersteund worden. Voordat het zo ver is moeten we wel wachten tot januari. Tegen die tijd zal Samsung met een versie van de Galaxy Gear komen die op alle Android smartphones zal werken.

Ook zullen enkele kritiekpunten weggenomen worden van de huidige versie van de Galaxy Gear: er komt een GPS module in (voor bijvoorbeeld navigatie) en de batterijduur word verlengt. De huidige accuduur van 25 uur was namelijk veel reviewers een doorn in het oog.

Van een ‘nieuwe galaxy gear’ is dus niet echt sprake: de huidige processor, scherm, behuizing en eigenlijk hele uiterlijk blijft hetzelfde, de prijs zal hetzelfde blijven en de naam zal het zelfde blijven. De grootste pijnpunten zullen echter verholpen zijn: een betere accuduur & ondersteuning voor alle Android telefoons.

Het lijkt er dus op dat we nog even moeten wachten op de Smartwatch revolutie: Samsung schuift zijn ‘grote’ lancering voor alle Android’s op naar januari, en Apple komt pas in juni met de aankondiging van de iWatch.