Samsung blijft innoveren op de smartwatch markt. Uit geruchten van SamMobile.com blijkt dat Samsung in juni met een nieuwe smartwatch komt: De Gear Solo. ‘Solo’ omdat hij geheel los zonder smartphone zou werken. (afbeelding huidige Galaxy Gear)

De Galaxy Gear Solo zou met een eigen simkaart werken zodat je ermee op het internet kan en ermee kan bellen, zonder de tussenkomst van een smartphone. Ook zou de smartwatch features hebben zoals GPS, Camara, Bluetooth en een hartslagsensor. Het is nog de vraag het horloge van Samsung op Android Wear gaat draaien of het eigen ontwikkelde systeem Tizen. Hoewel analysten verwachtte dat Tizen speciaal voor smartwatches is aangepast, heeft Samsung onlangs een patent voor een ronde smartwatch ingediend. Ondersteuning voor een rond scherm is iets dat goed samenwerkt met Android Wear, Tizen heeft zover bekend geen ondersteuning voor ronde schermen.

Specificaties, prijs, releasedatum van de Gear Solo

De releasedatum zou volgens WSJ (Wall Street Journal) al in juni dit jaar kunnen zijn. De verwachting is dat Samsung in samenwerking met de grote providers een grote reclamecampagne gaat lanceren. Of dit alleen in de Verenigde Staten van toepassing is of ook in Nederland, is echter niet bekend.

Via een gelekt document van een Indiaase importsite wordt de smartwatch voor +-$ 200 ingekocht. Mits de documenten correct zijn zal de verwachte verkoopprijs in Europa zal daarmee rond de € 300 komen te liggen.