Zowel in een blog post als in een Tweet vanaf Samsung UK’s Twitter account weet Samsung volgers nieuwsgierig te maken voor een nieuwe device die ze gaan aankondigen.

De Samsung Galaxy S Band zoals gelekt via verschillende retailers.

De Samsung ‘Wearable’: Galaxy S Band zoals gelekt via verschillende retailers.

Volgens the Korean Times werkt Samsung in ieder geval aan een Galaxy Gear 2, en deze zal ‘early 2014′ uitkomen. Er zijn twee momenten waarop Samsung de GalaxyGear kan aankondigen: komende 2/3 dagen tijdens de CES (Consumer Electronic) beurs, of eind februari tijdens de MWC (Mobile World Congres). Ook werkt Samsung aan een Galaxy Band, deze slimme armband word speciaal ontwikkeld voor het gebruikt tijdens sporten. Samen met een nieuwe fitness app van Samsung word deze nieuwe wearable ook in het begin van 2014 verwacht. Dat hij komt is al zeker: retailers hebben al afbeeldingen van het apparaat binnen gekregen, wanneer hij komt zal de komende dagen duidelijk worden.

Samsung Galaxy Glass, een slimme bril

Vrijwel alle bronnen geven het aan: Samsung is vrijwel zeker bezig met een concurrent van de Google Glass. Hoe ver Samsung in de ontwikkeling is van een Galaxy Glass is echter onduidelijk. Sommige analysten verwachten dat Samsung wel eens verder zou kunnen zijn als Google, en dat Samsung binnenkort een slim horloge dat klaar is voor de consumentenmarkt zal aankondigen. Wij verwachten zelf niet dat een Galaxy Glass op het schema staat voor de eerste twee kwartalen van 2014, maar over enkele dagen als de CES in volle gang is zullen we hier meer over weten.