Samsung de marktleider in het verkopen van smartphones kon natuurlijk niet achterblijven en heeft ook zijn Samsung Smartwatch: de Galaxy Gear.

De Samsung Galaxy gear is inmiddels gelanceerd

 

Op veel nieuwswebsites vind je informatie over de nieuw aangekondigde smartwatch van Samsung, maar de informatie is weinig overzichtelijk. Hierbij een overzichtelijke lijst van de specificaties van de Galaxy Gear:

 • 1,63″ schermgrootte, 320 x 320 pixels
 • AMOLED scherm
 • Gyroscope en accelometer (voor bijvoorbeeld sportfuncties)
 • 1.9MP Camera, voor zowel het maken van foto’s als het filmen (in HD, 720p)
 • Bluetooth 4.3 (energiezuinig)
 • 315mAh batterij, goed voor 1 volle dag batterijduur. (elke nacht draadloos opladen in speciale cradle)
 • 800mhz processor, 512MB intern geheugen, 4GB opslag
 • Microfoon: je kunt handsfree bellen met de Smartwatch

De Smartwatch kan alleen worden gebruikt in combinatie met een Galaxy smartphone van Samsung, wat toch wel erg jammer is. Wel is de verwachting dat wanneer concurrenten met smartwatches aankomen dat Samsung een app voor alle Android toestellen en wellicht voor iOS (Apple) zal maken.

SAMSUNG GALAXY GEAR FEATURES

Dankzij de integratie met de Galaxy telefoons zijn wel een aantal unieke features op de Smartwatch beschikbaar, een lijstje:

 • Met S-Voice berichten en e-mails opstellen en versturen, agenda-items aanmaken en alarmen instellen
 • Speciale Samsung fitness app
 • ‘Smart relay’: wanneer je een bericht op je smartwatch leest en dan je smartphone pakt, kan je hetzelfde bericht doorlezen op je telefoon.
 • Auto-lock: wanneer je telefoon 1.5 meter of meer van je Smartwatch verwijderd is, locked je telefoon. Als je dicht met je Smartwatch bij je telefoon bent, unlocked het toestel.
 • ‘Find device’: je smartphone terugvinden door op je Smartwatch aan te geven dat je hem kwijt bent. Vervolgens stuurt hij een signaal naar je Smartwatch die geluid gaat maken.
 • Een ‘safety assistance’ feature zorgt ervoor dat de locatie van de gebruiker naar een vertrouwd contact word gestuurd wanneer. (Soort SOS oproep vanuit je smartwatch)
 • Een ‘pedometer’ (stappenteller) te koppelen met RunKeeper en MyFitnessPal.
 • Muziek-beheer app waarmee je nummers kunt selecteren, afspelen etc.

De Smartwatch zal ten aller tijden aan staan, en er kan bij lancering gekozen worden uit 10 verschillende klok-uiterlijken. Er komt echter bij lancering een speciale app-market voor de Smartwatch waardoor ontwikkelaars eigen apps en klok-uiterlijken kunnen ontwikkelen.

samsung-galaxy-gear-smartwatch-6 samsung-galaxy-gear-smartwatch-11 samsung-galaxy-gear-smartwatch-8 samsung-galaxy-gear-smartwatch-2 samsung-galaxy-gear-smartwatch-1

Samsung Galaxy Gear Wild Orange

Samsung Galaxy Gear Wild Orange

Samsung Galaxy Gear Rose Gold

Samsung Galaxy Gear Rose Gold

Samsung Galaxy Gear Oatmeal Beige

Samsung Galaxy Gear Oatmeal Beige

Ouder nieuws over de Samsung Smartwatch

De Smartwatch die uitgebreide ondersteuning voor in ieder geval Android zal hebben, zal hoogswaarschijnlijk het leven doorgaan als de Samsung Galaxy Altius, of Samsung Galaxy Smartwatch.

Samsung heeft bij monde van vice president Lee Young Hee laten weten dat het inderdaad werkt aan een Smartwatch.
Samsung zou verschillende producten in de pijplijn hebben zitten. Hee bevestigde tegenover Bloomberg dat een smartwatch “Zeker onderdeel van de toekomstige producten is.” Volgens de topman is het Koreaanse bedrijf al enige tijd bezig om een Smartwatch klaar te krijgen voor lancering.

Alhoewel specificaties en mogelijkheden onbekend zijn, spreken analisten de verwachting uit dat de horloges voor nog geen 200 USD verkrijgbaar moeten worden.

Samsung heeft in het verleden ook al Smartwatches uitgebracht. Echter waren toen de technische mogelijkheden een stuk minder. Zo was de Android appstore nog erg onderontwikkeld en waren Smartphones nog niet mainstream. Bovendien waren de horloge’s aan de dikke kant en was de batterijduur vrij slecht. De nieuwe generatie Smartwatches moeten overweg kunnen met vele Android-apps, zullen er qua uiterlijk erg stijlvol uitzien en zullen lang meegaan op een accuduur. Onderstaande foto is een impressie van de nieuwe Samsung Galaxy Smartwatch, daaronder vindt je de Smartwatch die Samsung in 2009 al uitbracht.
galaxy-smartwatch

samsung-s9110-watchphone-smartwatch