Samsung bevestigt te werken aan een ‘Smartwatch’, een horloge met functionaliteit van een telefoon. Wanneer de Samsung Smartwatch moet uitkomen, is onduidelijk. Vier jaar geleden bracht Samsung al eens een telefoonhorloge uit.

Samsung heeft bij monde van vice president Lee Young Hee laten weten dat het inderdaad werkt aan een Smartwatch.
Samsung zou verschillende producten in de pijplijn hebben zitten. Hee bevestigde tegenover Bloomberg dat een smartwatch “Zeker onderdeel van de toekomstige producten is.” Volgens de topman is het Koreaanse bedrijf al enige tijd bezig om een Smartwatch klaar te krijgen voor lancering.
Deze zal waarschijnlijk door het leven gaan als Galaxy Altius en mogelijk veel dezelfde functies bieden als de gemiddelde smartphone.
Alhoewel specificaties en mogelijkheden onbekend zijn, spreken analisten de verwachting uit dat de horloges voor nog geen 200 USD verkrijgbaar moeten worden. Deze prijs is uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden en in lijn met de Sony SmartWatch die 99 euro kost.

De bevestiging van Samsung dat het werkt aan een horloge komt na het gerucht dat Apple aan zo’n zelfde apparaat werkt en ook Google ermee bezig zou zijn. De bedrijven zouden inzien dat de markt voor smartphones verzadigd raakt na de explosieve groei van de afgelopen vijf jaar.
Zowel Apple als Samsung hebben een lange historie met horloge’s. In 2009 bracht Samsung al een ‘Watch Phone‘ op de markt. Apple maakte in de jaren 80 al een Moof watch, destijds vooral gebruikt als relatiegeschenk.