Het originele plan van Samsung was om zijn Galaxy Gear Smartwatch op de IFA beurs aan te kondigen die begint op 6 september. Later koos Samsung om het op 4 september te doen. Wat blijkt: dit heeft Samsung expres gedaan om de lancering van Apple iOS en een nieuwe iPhone voor te zijn.

Update: onderaan dit bericht nieuwe conceptfoto’s van Samsung Smartwatches.

Bronnen claimen dat Samsung dit doet om te voorkomen dat de lancering wordt ondergesneeuwd door iOS en iPhone nieuws. Het zou echter ook zomaar kunnen dat Apple vriend en vijand verrast door nu al een eigen Smartwatch aan te kondigen. Ondanks dat anonieme bronnen denken dat een Smartwatch van Apple volgend jaar pas komt, zou het zomaar kunnen dat Apple in alle discretie al een Smartwatch klaar heeft.

Volgens anonieme bronnen van Bloomberg zal de Galaxy Gear Smartwatch beschikken over een dual-core processor en zal het scherm 1,67inch groot zijn (3x3cm). Het scherm is dus net iets groter dan de Sony Smartwatch 2 (1,6 inch). Hij zal wel een stuk hogere resolutie hebben, namelijk 320 x 320, dit terwijl de Sony Smartwatch 2 een resolutie van 220 x 176 heeft. Volgens de bron zal de Smartwatch geen flexibel scherm hebben. Echter over een gebogen scherm word niets gesproken of gezegd. Of mockups van fans en geruchten die deze weken zijn verschenen accuraat zijn, is dus tot 4 september nog de vraag.

Onderstaande afbeeldingen zijn mockups van fans op basis van geruchten

Samsung Smartwatch op basis van de styling van de Galaxy telefoonlijn

Samsung Smartwatch op basis van de styling van de Galaxy telefoonlijn

Deze mockup is ook te zien in onderstaande video

Deze mockup is ook te zien in onderstaande video

Galaxy Gear concept op basis van de patentaanvragen van Samsung

Galaxy Gear concept op basis van de patentaanvragen van Samsung

Tot slot heeft T4 een 3d-model gemaakt van alle geruchten en patentaanvragen, om die in een mooie productvideo te laten zien: