nexus smartwatch

Concept van de Google Nexus Smartwatch

Het laatste smartwatch nieuws kwam niet op de Google i/o conference, maar wel vlak daarvoor en daarna. Android eerst, Apple pas later.
Volgens bronnen zijn de eerste Apple Smartwatch prototypes nu pas klaar, en gaat Apple het niet redden in 2013 een productievariant hiervan te maken. Dit terwijl de Android smartwatches wel dit jaar verwacht worden. Zo kwamen er nieuwe conceptafbeeldingen binnen van de beoogde Google Nexus Smartwatch en is het duidelijk dat Google zelf ook met een Smartwatch gaat komen, naast de fabrikanten (Samsung, Motorola, Sony) die Android gaan leveren op hun smartwatches.

Er kwam ook nieuws uit een nieuwe hoek: die van Microsoft. Zo is het bekend geworden dat het Microsoft Xbox team bezig is met het ontwikkelen van een nieuw slim horloge. Het team zou al een jaar bezig zijn met de ontwikkeling van het slimme horloge, en zou binnen een jaar uit moeten komen.

Als laatst heeft Google een patent ingediend voor een smartwatch met een aanrakgevoelige band. Zo zou het horloge niet alleen bediend kunnen worden via schermaanrakingen, maar ook door het aanraken van de horlogeband. De band zou geschikt zijn voor multitouch en slimme bewegingen als ‘pinchen’ moeten herkennen. Op deze manier kun je in en uitzoomen op bijvoorbeeld een google maps-kaart, zonder dat je in de weg zit om de kaart te kunnen lezen. Ook word een slider-functie genoemd, waarbij je gemakkelijk door bijvoorbeeld je contacten kunt bladeren.