Er zijn op het internet veel vergelijkingen te vinden van de Samsung Galaxy Gear en de Sony Smartwatch 2. Andere grote smartwatches zoals de Pebble of de Qualcomm Toq hebben ook veel reviews maar worden weinig vergeleken. Tijd voor een goed en duidelijk overzicht: De Pebble, Galaxy Gear, Qualcomm Toq, Samsung Smartwatch 2 en de Martian smartwatch vergeleken in simpele afbeeldingen.

Stand-alone Smartwatch

Op dit moment werken alle 5 de smartwatches samen met je smartphone, geen van de smartwatches is dus een ‘stand alone’ product.
Stand Alone

 

Android ondersteuning

Alle smartwatches hebben Android ondersteuning, hoewel sommige van de smartwatches alleen een bepaalde versie of hoger vereisen. De Pebble en de Martian werken op vrijwel alle Android toestellen. De Sony Smartwatch 2 en de Toq op alle nieuwe toestellen. De Samsung Gear werkt alleen op de laatste Samsung toestellen.

Android versie

iPhone ondersteuning

Dat het gesloten systeem van Apple tot nadelen kan leiden is in de volgende afbeelding duidelijk. Alleen Pebble heeft met zijn nieuwe firmware update volledige support voor notificaties. De Martian werkt ook met de iPhone, maar op beperkte basis.

iPhone notificaties

Accuduur van de smartwatches

De accuduur verschilt nogal. Dit komt onder andere door de schermtechnieken (volgende onderdeel). Hieronder zie je dat de Pebble en de Martian een volledige week mee gaan. De Sony en de Toq doen het ook nog aardig, de Samsung een stuk minder met 25 uur.

Accuduur

De smartwatch schermen

In de eerste afbeelding de schermgrootte, resolutie en de pixeldichtheid. De 2e afbeelding het type scherm, kleur of geen kleur en of het scherm touch-gevoelig is.

grootte scherm type scherm

Gewicht van gehele smartwatch

Het gewicht scheelt ook nog aardig, zo is de Sony Smartwatch 2 ruim twee keer zo zwaar als de Pebble.

Gewicht

Smartwatch behuizingen: afmetingen en waterdichtheid

De Smartwatches zijn allemaal ongeveer even hoog: van 4 tot 5 centimeter. Ook zijn ze ongeveer even breed: van 3 tot 4 cm. De dikte verschilt van 9 tot 13,3 mm en is dus het grootste verschil (de dikste smartwatch is bijna 50% dikker t.o.v. dunste smartwatch).

afmetingen

 

De Pebble en de Sony zijn echt waterdicht (waarbij de Pebble daadwerkelijk voor zwemmen, onder de douche etc). De andere zijn spatwaterdicht.

waterproof

Verwisselbare horlogeband bij de smartwatches

Drie van de 5 smartwatches hebben een verwisselbare band. De Galaxy Gear heeft een camera ingebouwd en heeft dus een high-tech bandje die niet vervangen kan worden. De Toq heeft een hele schuinlopende band speciaal gemaakt voor de smartwatch en kan ook niet vervangen worden. De andere smartwatches hebben standaard horlogematen en fittingen waardoor de bandjes door andere horlogebandjes in dezelfde maat vervangen kunnen worden (meest voorkomende standaard maat van horlogebandjes).

Verwisselbare band

Fitness apps op smartwatches

Alle smartwatches op één na hebben fitness toepassingen zodat het horloge als sporthorloge gebruikt kan worden. Alleen de klassiek uitziende Martian heeft hier geen toepassingen voor.

Fitness apps en functies

 

Voor de prijs en preciese releasedatum in Nederland, zie ons artikel: Wanneer smartwatches te koop en welke prijs.
Met dank aan Gizmag voor de vergelijkingsafbeeldingen.