De markt voor smartwatches is steeds meer groeiende zowel op het gebied van functionaliteiten als het design. Wanneer je smartwatches gaat vergelijken, wil je natuurlijk ook dat de smartwatch er goed uit ziet.

Nieuwe mogelijkheden voor de Apple Watch

Apple gaat in maart nieuwe opties doorvoeren voor de Apple Watch. Naar verluidt zal er nog niet veel aan de hardware veranderen. Wel zal er een update voor het WatchOS besturingssysteem komen. Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld meerdere smartwatches aan één iPhone te koppelen. Daarnaast zullen er voornamelijk nieuwe opties komen op het gebied van design. Zo is Apple bezig met het zoeken naar meer partners voor de productie van de smartwatch bandjes. Momenteel kun je al kiezen uit een sportbandje, een stalenbandje en een leren bandje. Apple wilt meerdere kleuren toevoegen aan het assortiment en ook bandjes van andere materialen gaan aanbieden.

Bandjes Apple Watch

Over het algemeen is de Apple Watch de populairste smartwatch in Nederland. De smartwatch draait op WatchOS, het lijkt echter niet op de bekende iOS software van Apple. De accuduur is, in vergelijking met andere smartwatches, zeer goed. Met een opgeladen smartwatch kun je gemakkelijk één dag doen. De gezondheid- en sportapps werken goed in samenwerking met je iPhone.

Van je eigen horloge een smartwatch maken

Nog steeds is er vaak kritiek te horen dat smartwatches niet zo mooi zijn als echte horloges. De meesten zien er technisch uit of zijn te groot. Met dit idee is er een onderneming gestart, genaamd Trivoly. Trivoly is een dunne chip die je onder je eigen horloge kunt bevestigen. Zo maak je dus van je eigen stijlvolle horloge, een smartwatch. Mocht je meerdere horloges hebben, is dat ook geen probleem want je kunt de chip eenvoudig verplaatsen naar een ander horloge.

Met de Trivoly chip heb je alle functionaliteiten wat smartwatches ook hebben tegenwoordig. Binnenkort wordt de tweede versie gelanceerd, die ook een hartslagmeter ingebouwd heeft. Je kunt op een gemakkelijke manier je muziek bedienen, door op verschillende plaatsen te tikken kun je het volume regelen en nummers doorspoelen.

Op het gebied van design lopen veel smartwatches nog achter. Apple is momenteel bezig met vernieuwingen, waardoor het mogelijk zou zijn dat ze stijlvolle smartwatches gaan aanbieden. Wanneer je design het belangrijkste punt vindt op het gebied van smartwatches vergelijken, is het aan te raden om te kiezen voor de Trivoly chip. Hierdoor kun je je eigen stijlvolle horloge eenvoudig omtoveren tot een smartwatch. De prijzen hiervoor liggen rond de € 120,-.

» Bekijk hier het laatste nieuws van smartwatches vergelijken