Er zijn momenteel al veel verschillende smartwatches op de markt voor sporters. Echter zijn deze allemaal gericht op fitness en hardlopen. Smartwatches vergelijken ging op zoek naar dé smartwatch voor de outdoorliefhebber.

De eerste waterdichte smartwatch

Nixon heeft onlangs hun nieuwe smartwatch gepresenteerd: The Mission. Het is de eerste smartwatch die waterdicht is én tot honderd meter diep kan gaan. De smartwatch heeft een stoer en robuust design, speciaal voor diegene die van outdoor sporten houden zoals surfen, snowboarden en klimmen. De smartwatch zal verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en de achtergrond van de klok is ook persoonlijk in te stellen met vooraf geselecteerde klokken.

Smartwatch the Mission

Wat deze watch zo bijzonder maakt is ten eerste natuurlijk de waterdichtheid. Ten tweede kan de smartwatch ook tegen extreme weersomstandigheden, waardoor deze ideaal is om te gebruiken tijdens wintersport. De watch is in te stellen om real-time informatie te krijgen over de weersomstandigheden. De smartwatch heeft een ingebouwde GPS-chip waardoor ook navigatie mogelijk is. De Nixon smartwatch draait op het Android besturingssyteem.

De smartwatch die tegen een stootje kan

Dat de nieuwe watch van Nixon tegen een stootje kan blijkt ook uit het speciale glas wat op de klok zit. Er is een laag Gorilla Glass aanwezig, wat het bijna onmogelijk maakt om er krassen op te krijgen. Verder heeft de watch een AMOLED-scherm en de nieuwste Snapdragon 2100 chip. De batterij is, vergeleken met andere smartwatches, dik in orde. Nixon garandeerd dat de smartwatch 24 uur mee kan.

De watch heeft veel sensors waardoor die ideaal voor sporters is. Zo heeft de smartwatch onder andere een GPS sensor, een barometer, thermometer, kompas en een versnellingsmeter. Al met al zou dit de ideale smartwatch moeten zijn voor de sporters die van outdoor en extreme omstandigheden houden. Het is echter nog even wachten tot deze uitkomt, naar alle waarschijnlijkheid zal deze smartwatch in het najaar van 2016 verkrijgbaar zijn voor ongeveer € 350,-.