De Sony Smartwatch is de eerste Smartwatch van de nieuwe generatie. Deze Smartwatch, gelanceerd in 2012 werkt met Android.
De Sony Smartwatch is te koop voor slechts € 99,- adviesprijs, maar is inmiddels al te verkrijgen voor € 80,99.

Enkele reviews van de Sony Smartwatch:

Is de Sony Smartwatch perfect? Nee, verre van. Maar hij is goed genoeg voor wat het moet doen. Zoals het nu is zou ik het mijn moeder nog niet adviseren (afgezien van het feit dat ze geen smartphone heeft). Het is nu echt een apparaat voor de early adopters en de technologie enthousiastelingen.

Sony heeft een mooi product op de markt gezet, het functioneert naar behoren en werkt als een extensie van je telefoon. Ze hebben veel apps ontwikkeld die je goed kan gebruiken voor de smartwatch. Toch heeft het horloge een hoog Geek gehalte, dat je er een draagt zegt wat over die persoon (gelukkig maar)

Al met al ben ik van plan om het nog een poos te gaan proberen. Er zitten zeker voordelen aan de smartwatch welke het dagelijks leven weer een stukje makkelijker maken. Of ik hier nou de komende 2 jaar mee ga rondlopen weet ik nog niet. Ik hoop eigenlijk nog op een product welke alle eigenschappen van de iPod nano en de Sony smartwatch combineert.

Bovenstaande reviews van de Sony Smartwatch zijn van gebruikers van het product op Tweakers. Een overzicht van reviews kun je vonden op de Tweakers productpagina.