Een vraag die we veel binnen krijgen: Hoe lang moeten we nog wachten op die Smartwatches? Wanneer zijn de volgende generatie smartwatches te koop?

Smartwatches van Apple Samsung en Pebble

Naast dat er van een aantal fabrikanten al smartwatches uit zijn, zijn er nog een boel grote merken die wel aangekondigd hebben met een smartwatch te komen, maar nog niet hebben aangekondigd wanneer dat zal zijn. Een overzicht van de smartwatches die al uit zijn en die eraan komen is eigenlijk niet te vinden. Wanneer je hier op Google naar zult zoeken zul je vooral nieuwsberichten over één specifieke smartwatch vinden. Wij vonden het tijd om daar verandering in te maken, en presenteren daarom het Smartwatch overzicht van 2013 / 2014. Een simpele tabel met alle Smartwatches die bekend bij ons zijn, en wanneer ze verwacht worden!

Merknaam Type Wanneer te koop Prijs
Sony Smartwatch (1) Nu! 82 euro
Sony Smartwatch 2 Nu! 149 euro
Pebble Pebble Watch Nu $ 150
(+25 euro invoerrechten)
Samsung Galaxy Gear Nu! 265 euro
Qualcomm Toq December 2013 $ 300
Samsung Galaxy Gear v2
(werkt op alle Android’s)
Januari 2014 299 euro
HTC n.b. 2e kwartaal 2014 n.b.
LG Optimus Smartwatch Zomer / Eind 2014 n.b.
Apple iWatch 2014 n.b.
Microsoft n.b. 2014 n.b.
Acer n.b. 2014 n.b.
Huawai n.b. 2016 n.b.

Let op: de ‘Wanneer te koop’ datums zijn in veel gevallen schattingen van uitgekomen nieuwsberichten van websites als theverge.com, engadget.com, tweakers.net of sammobile.com. Naast de smartwatches uit de tabel zijn er ook altijd veel smartwatches op ‘kickstarter.com’. Dit is een website waar als er genoeg producten besteld worden het product gemaakt wordt en opgestuurd word. Dit werkt dus wat anders dan bestellen bij een webwinkel. Klik hier voor een overzicht van kickstarter smartwatches.