Pebble TimePebble blijft de aandacht van de gemiddelde techneut opeisen. Slechts een kleine week geleden maakte het Amerikaanse bedrijf bekend dat de volgende smartwacht die de naam Pebble waardig was, een frisse wind zou doen waaien in smartwatchland. De uitspraken van Pebbletopman Migikovsky werden overal ter wereld met een korrel zout genomen, maar het lijkt erop dat het gros van de sceptici weleens ongelijk zou kunnen krijgen. Met de Pebble Time slaagt het kleine Amerikaanse bedrijf er met verve in om vriend en vijand te verrassen.

Wat echter niemand verbaasde, was het feit dat Pebble opnieuw gebruik maakte van Kickstarter om het nieuwe product te lanceren. Het succes van het bedrijf is immers nauw verbonden met de veelbesproken website rond crowfunding. Via Kickstarters wist Pebble in het verleden al vaker de nodige bedragen voor de ontwikkelingskosten op te halen. Wilde je een horloge van het merk in huis halen? Dan werd je vriendelijk maar kordaat gevraagd een bepaald bedrag over te maken aan Kickstarter. De verdeling van de Pebble  Time gaat (voorlopig) volgens precies dezelfde weg. Voor een eerste levering in de Verenigde Staten mikte Pebble op een kleine vijfhonderdduizend dollar aan “steun”; ondertussen werd dat bedrag al ruimschoots overschreden.

De Pebble Time; the next level?

Over de fanbase hoeft Pebble zich geen zorgen te maken, maar hoe zit het met dat slimme horloge? Is de Pebble Time werkelijk zo baanbrekend als Migikovsky deed uitschijnen? Op dit moment zijn de meningen eerder verdeeld. Het toestel scoort enorm hoog op bepaalde aspecten; de Pebble Time stelt dan ook helemaal niet teleur. Of dit het toestel is dat de gemiddelde consument zal overtuigen om als de gesmeerde bliksem een smartwatch in huis te halen… Nou, zo ver zouden we niet gaan. Het scherm van de Pebble Time oogt alvast indrukwekkend. Zonder de onderliggende hardware al te zwaar te belasten, kan het toestel makkelijk vierenzestig kleuren weergeven; een sterk staaltje vakmanschap dat voornamelijk te danken is aan het gebruik van e-inkschermtechnologie. Niet alleen gaat de algemene kleurweergave er zo sterk op vooruit; de Pebble Time kan ook nog eens leunen op een display dat minder energie verbruikt. Een klein puntje van kritiek? Hier en daar vind je al uitgebreide previews die aangeven dat het scherm van het toestel net wat te flets is.Pebble Time

Verfrissende vernieuwing; hier is de Pebble Time!

Naast het scherm werd de onderliggende software ook duchtig onder handen genomen. De Pebble Time maakt handig gebruik van een tijdslijn waarbij je eenvoudig scrolt naar de info die je zoekt. Erg belangrijk in dit opzicht; oudere apps van Pebble blijven volledig compatibel. Verder zijn er nog nieuwe snufjes te melden. De nieuwste smartwatch van Pebble maakt gebruik van een microfoon. Op die manier kan je als gebruiker boodschappen opnemen en instellen als geheugensteun. En ten slotte -misschien wel het belangrijkste aspect van dit toestel-, de Pebble Time geeft gebruikers de mogelijkheid andere gadgets aan het toestel te koppelen.

Voor de Nederlandse fans van Pebble is het nog wachten tot september. Volgens de eerste berichten zou de Pebble Time dan volop in de handel te koop zijn. We zijn alvast benieuwd!